Saxofonistul american de jazz Joshua Redman a concertat, joi, pentru prima dată în România, la Sala Radio din Bucureşti, alături de Joe Sanders la contrabas şi bateristul Gregory Hutchinson.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muzicianul, în vârstă de 47 de ani, cunoscut pentru colaborările cu nume importante ale muzicii rock şi blues, dar şi jazz, a menţionat că se simte privilegiat să se afle la Bucureşti şi că show-ul său va cuprinde ”muzică originală”.

”Este o onoare pentru mine să mă aflu aici. După 25 de ani de turnee, am reuşit să ajung la Bucureşti”, a spus artistul după ce a interpretat în deschiderea concertului ”balada personală” intitulată ”She Knows”.

Printre piesele din setlistul recitalului s-au numărat ”Pimples and Dimples”, pe care muzicianul american a scris-o pentru copiii săi, adolescenţi, compoziţiile ”Back from Burma” şi ”Never Let me Go”.

Prezenţa elegantă, energia dată de jazzul cu influenţe sud-americane şi africane, precum şi solourile celor trei muzicieni au încântat publicul, iar Joshua Redman a încheiat show-ul spunând că îşi doreşte să revină în Capitală.

Joshua Redman Trio, la Sala Radio (Foto: Miluţă Flueraş)
Joshua Redman Trio, la Sala Radio (Foto: Miluţă Flueraş)

Joshua Redman a câştigat, în 1991, concursul Thelonious Monk International Jazz Saxophone, iar doi ani mai târziu, după ce a semnat un contract cu casa de discuri  Warner Bros., a lansat albumul omonim de debut, pentru care a primit şi prima nominalizare la premiile Grammy.

O altă selecţie la prestigioasele premii a venit în 2015, pentru cel mai bun solo improvizat din piesa "Friend or Foe", de pe primul album înregistrat cu grupul jazz The Bad Plus.

Joshua Redman a lansat 14 albume sub nume propriu şi alte 17 în colaborare cu diverşi artişti. Saxofonistul a colaborat, printre alţii, cu Stevie Wonder, Chick Corea, The Rolling Stones, Herbie Hancock, Quincy Jones şi B.B. King.

Show-ul Joshua Redman Trio de la Bucureşti a deschis seria Jazz Night Out 2016, în cadrul căreia vor mai concerta Anouar Brahem Quartet, Omar Sosa Quarteto Afro Cubano, Dhafer Youssef şi Victor Wooten, în perioada mai - noiembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.