Artistele Joni Mitchell şi Bette Midler şi fondatorul Motown, Berry Gordy, s-au numărat printre laureaţii Kennedy Center, în onoarea cărora a fost organizată duminică o gală la care a participat şi preşedintele Joe Biden.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cântăreaţa canadiană Joni Mitchell, care a avut mai multe probleme de sănătate în urma unui anevrism, a fost prezentă pentru a primi una dintre cele importante distincţii în artă oferite în Statele Unite.

Printre cei care au cântat melodii ale ei s-au numărat Norah Jones şi Brittany Howard.

Stevie Wonder, unul dintre artiştii descoperiţi de Gordy, a fost cap de afiş al serii de gală din Washington DC.

Smokey Robinson, descoperit de asemenea de Gordy, a cântat o piesă compusă special pentru mogulul din industria muzicală.

„Cred că sunt într-un vis... şi este un vis frumos”, le-a spus Gordy reporterilor pe covorul roşu, citează BBC.

În onoarea lui Mitchell, Howard a cântat celebra piesă „Both Sides Now”, iar Jones - „The Circle Game” şi „A Case of You”, în timp Brandi Carlile a interpretat „River”.

Duminică seară, au fost laureaţi şi Lorne Michaels, creator al emisiunii „Saturday Night Live”, şi cântăreţul de operă Justino Diaz.

Paul Simon a cântat „America” pentru Michaels, prietenul său, în timp ce soprana Denyce Graves a cântat fragmente din „Carmen” şi „Faust”, în onoarea lui Diaz.

Preşedintele Joe Biden a organizat o recepţie pentru cei cinci la Casa Albă.

Gala din 2020, la care au fost laureaţi cantautorii Garth Brooks şi Joan Baez, violonista Midori, coregrafa Debbie Allen şi actorul Dick Van Dyke, a avut loc anul acesta, sub forma unor evenimente speciale, fiind amânată din cauza pandemiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.