Actriţa şi cântăreaţa Jennifer Lopez şi companiei ei Nuyorican Productions au fost acţionate în judecată de un fotograf pentru încălcarea drepturilor de autor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În documentele obţinute de Billboard, avocatul Richard Liebowitz - în numele fotografului newyorkez Steve Sands - susţine că artista a folosit şi publicat pe Instagram, pentru a-şi promova brandul, una dintre imaginile lui Sands fără a avea permisiunea lui.

Fotograful cere despăgubiri de 150.000 de dolari.

„Acesta este un exemplu de celebrităţi care folosesc fără permisiune poze ale fotografilor pentru a se promova în social media. Numărul de aprecieri primite de fotografie împreună cu urmăritorii din social media reprezintă o unealtă de comercializare a postărilor lor”, a spus Liebowitz.

Fotografia în cauza a fost partajată în iunie 2017 pe contul cântăreţei urmărit de aproximativ 120 de milioane de utilizatori Instagram şi a primit peste 600.000 de aprecieri. Imaginea a fost înlăturată de pe pagină.

Avocatul lui Sands a mai spus că Lopez „nu are şi nu a avut niciodată permisiunea de a reproduce, prezenta, distribui sau folosi fotografia”.

Procesul a fost deschis pe 20 aprilie, la New York. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.