Jennifer Lawrence şi Jodie Foster vor prezenta trofeul pentru cea mai bună actriţă, în locul lui Casey Affleck, iar Jane Fonda şi Helen Mirren vor prezenta premiul pentru cel mai bun actor, duminică, la cea de-a 90-a ediţie a galei Oscar, scrie Variety.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În mod obişnuit, trofeele acestor categorii sunt prezentate de artiştii care le-au câştigat la ediţia precedentă, pentru genul opus.

Însă, în luna ianuarie, a fost anunţat că Casey Affleck s-a retras din lista prezentatorilor galei Oscar 2018, unde urma să înmâneze trofeul categoriei „cea mai bună actriţă în rol principal”. El a triumfat anul trecut la categoria „cel mai bun actor în rol principal” pentru interpretarea din filmul „Manchester by the Sea”.

Retragerea vine după reapariţia unor acuzaţii privind comportamentul neadecvat al lui pe platourile de filmare, în 2010, ale filmului „I’m Still Here”, pe care l-a regizat.

Acuzaţiile au făcut obiectul unui proces intentat lui Casey Affleck de producătoarea Amanda White şi de directorul de imagine Magdalena Gorka. Ei au ajuns la un acord înainte ca filmul în care joacă Joaquin Phoenix să fie lansat.

Decizia Academiei Americane de Film de a alege femei pentru a prezenta premiile dedicate celor mai bun actori în rol principal vine în contextul mişcărilor „#MeToo” şi „Time’s Up” împotriva comportamentului sexual neadecvat, inegalităţii de gen şi abuzului de putere.  

Unele dintre cele mai cunoscute membre ale mişcării „Time’s Up”, care au protestat încă de la gala Globurilor de Aur, au anunţat că vor continua cu „un moment” la ceremonia de decernare a Oscarurilor.

Între prezentatorii galei Oscar din acest an se numără celebrităţile Chadwick Boseman („Black Panther”) şi Gal Gadot („Wonder Woman”), comicul Dave Chappelle, Mark Hamill („Star Wars”), precum şi Daniela Vega („A Fantastic Woman”).

Cea de-a 90-a gală a premiilor Oscar va avea loc duminică şi va fi găzduită de vedeta de televiziune Jimmy Kimmel.

Ceremonia, care va avea loc la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles, va fi difuzată în România în direct şi în exclusivitate, în noaptea dintre duminică şi luni, de Digi24 şi Digi Film.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.