Pionierul francez al muzicii electronice Jean-Michel Jarre şi-a vândut întregul catalog muzical către BMG - a patra casa de discuri din lume - urmând exemplul altor artişti care au profitat de pe urma muncii lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o declaraţie publicată joi, BMG, deţinută de compania germană de media Bertelsmann AG, a declarat că achiziţia, pentru care nu a dezvăluit detalii financiare, este cea mai mare tranzacţie pe care a făcut-o în Franţa, scrie Le Figaro. 

Aceasta include drepturile asupra celebrelor albume „Oxygène” şi „Equinoxe” de Jean-Michel Jarre, publicate în anii 1970, precum şi veniturile compozitorului. Acest contract urmează achiziţionării de către BMG a înregistrărilor sonore ale primelor trei albume ale lui Jean-Michel Jarre în timpul achiziţiei casei de discuri Francis Dreyfus Music în 2012.

„Jean-Michel Jarre nu este doar un pionier al muzicii electronice, el este un erudit şi un strălucit ambasador al culturii şi internaţionalismului”, a declarat Hartwig Masuch, CEO al BMG. „La aproape cincizeci de ani după ce „Oxygene” a pătruns în lume, suntem încântaţi să construim pe relaţia noastră de lungă durată pentru a deveni administratori ai drepturilor sale de publicare muzicală”.

Compozitorul, care a vândut 85 de milioane de discuri, este cunoscut pentru concertele sale uimitoare de sunet şi lumini, susţinute în decoruri spectaculoase precum cel de la Turnul Eiffel din Paris şi piramidele din Cairo. Spectacolele sale au atras uneori un public uriaş, inclusiv 3,5 milioane de spectatori la concertul de la Moscova în 1997.

„Parteneriatul cu BMG înseamnă mult pentru mine... Sunt încântat că acest catalog muzical este găzduit aici în Europa, iar munca mea va continua să se dezvolte pe mâini atât de bune”,a  mărturisit Jarre. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.