Rapperul şi producătorul Jay-Z a avut o discuţie telefonică cu Tim Walz, guvernatorul statului Minnesota, căruia i-a spus că trebuie făcută dreptate în cazul morţii lui George Floyd şi a subliniat că este „mai hotărât” să lupte pentru dreptate „decât orice luptă ar putea duce potenţialii mei opresori”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Walz a dezvăluit duminică discuţia avută cu artistul, activist pentru drepturile afro-americanilor. 

„Am primit un apel noaptea trecută - ca să înţelegeţi cât de important a fost - de la Jay-Z. Nu în calitate de artist internaţional, ci ca tată care a subliniat că trebuie făcută dreptate”, a spus Walz, citează Rolling Stone. „A fost incredibil de uman... Un tată şi, cred sincer, un bărbat de culoare cu o durere viscerală. Cuvintele lui au rezumat că trebuie făcută dreptate aici”. 

Guvernatorul a mai spus că Van Jones, comentator CNN şi activist, a fost cel care le-a făcut legătura.

Jay-Z empatizează cu cei care protestează şi ştie că ceea ce se întâmplă în Minnesota va avea impact asupra întregii ţări, a mai spus Walz. „Este un semn pozitiv că cineva cu un astfel de statut, care are o astfel de prezenţă, este concentrat pe acest moment şi pe ce sunt concentraţi locuitorii Minnesotei acum”.

Duminică, Walz a anunţat că procurorul general al statului, Keith Ellison, va conduce ancheta în cazul morţii lui Floyd, preluând cazul de la Mike Freeman, procurorul districtului Hannepin.

Într-un comunicat, Jay-Z a transmis că a avut o discuţie „foarte sinceră” cu guvernatorul. „Da, sunt om, tată şi un bărbat de culoare îndurerat şi nu sunt singurul. Acum, eu, împreună cu o întreagă ţară aflată în suferinţă, îi solicit lui Ellison să facă ceea ce este corect şi să îi pună sub acuzare pe toţi cei responsabili pentru uciderea lui George Floyd. Acesta este doar primul pas. Sunt mai hotărât să lupt pentru dreptate decât orice luptă ar putea duce potenţialii mei opresori”.

El a cerut tuturor politicienilor, procurorilor şi poliţiştilor din ţară să aibă curajul de a face ceea ce este corect. „Aveţi curajul să ne priviţi drept oameni, părinţi, fraţi, surori şi să vă priviţi pe voi înşivă”.

Sâmbătă, soţia lui, cântăreaţa Beyonce, a publicat pe Instagram un mesaj video în care a cerut dreptate în cazul lui Floyd. 

George Floyd a fost ucis pe 25 mai. Patru poliţişti au fost concediaţi şi doar unul a fost pus sub acuzare - Derek Chauvin, care a îngenuncheat pe gâtul lui Floyd timp de aproximativ 9 minute, este acuzat de crimă de gradul trei şi ucidere din culpă de gradul doi.

Walz a recunoscut duminică, la o conferinţă de presă, că vede moartea lui Floyd ca pe o crimă şi că ar vrea să îi vadă şi pe ceilalţi trei poliţişti acuzaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.