Prezentatorul şi comediantul Jay Leno şi-a cerut scuze pentru o serie de glume pe care le-a spus de-a lungul carierei despre comunitatea asiatică, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scuzele vin după aproape 15 ani de campanie din partea unui grup de activişti Media Action Network for Asian Americans (MANAA) pentru afirmaţii redate de Variety din 2020 în care Leno a vorbit despre coreenii care mănâncă carne de câine - o plângere care a jignit mai multe persoane din platoul emisiunii "America's Got Talent" de la NBC. 

"Atunci am făcut acele glume, credeam cu adevărat că sunt inofensive", a declarat Leno într-o intervenţie pe Zoom cu liderul grupului MANAA Guy Aoki. "Ne distram pe seama duşmanului nostru din Coreea de Nord şi, ca multe glume, era acolo un sâmbure de adevăr". 

Leno a continuat: "S-a întâmplat întotdeauna ca diverse grupuri să se plângă, aşa că nu vă faceţi griji. Când primim o plânere, sunt discutate ambele puncte de vedere: fie "trebuie să ne descurcăm cu asta", fie "la naiba cu ei dacă nu ştiu să aprecieze o glumă". De prea multe ori am optat pentru a doua variantă, deşi ştiam că în inima mea este greşit". 

Leno a adăugat: 

"Aşa că îmi cer scuze. Nu consider că acest caz particular este un alt exemplu de cancel culture, ci o greşeală legitimă pe care mi-o asum. MANAA mi-a primit scuzele amiabil. Sper ca toată comunitatea să le accepte de asemenea şi sper ca pe viitor să fiu la înălţimea aşteptărilor lor". 

Industria de divertisment şi mass-media au fost din ce în ce mai vocale şi îngrozite de valul de violenţă împotriva asiaticilor din SUA. Mulţi au atribuit această violenţă retoricii din era Trump şi au învinovăţit China pentru răspândirea coronavirusului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.