Cineasta neozeelandeză Jane Campion, prima regizoare premiată cu Palme d’Or, susţine că nu va regiza vreodată un film cu supereroi subliniind că le urăşte şi că îi par ridicole.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezentă la AFI Fest unde a fost prezentat cel mai recent film al ei, „The Power of the Dog”, care i-a adus premiul pentru regie la Festivalul de la Veneţia de anul acesta, Campion a declarat pentru Variety că nu este un fan al filmelor cu supereroi.

„Le urăsc”, a răspuns ea după ce a fost întrebată dacă ar fi interesată să regizeze o astfel de producţie. „Cred că este sigur să spun că nu voi face asta vreodată. Sunt atât de zgomotoase şi cumva ridicole. Uneori te amuză, dar nu înţeleg ce e cu capele acelea, un bărbat matur în colanţi. Cred că vine de la pantomimă”.

Remarcile ei vin după ce Martin Scorsese a creat în 2019 o reală controversă după ce a spus despre filmele din Universul Cinematografic Marvel că nu reprezintă cinema.

Jane Campion va primi în ianuarie, la Palm Springs International Film Awards, distincţia regizorul anului pentru lungmetrajul „The Power of the Dog”, cu Benedict Cumberbatch şi Kirsten Dunst în rolurile principale.

„The Power of the Dog” reprezintă primul ei lungmetraj de ficţiune după o pauză de 12 ani. Debutul ei, „The Piano” (1993), a propulsat-o în rândul celor mai valoroşi cineaşti ai lumii, i-a adus trofeul Palme d’Or la Cannes, devenind prima femeie câştigătoare a marelui premiu, iar ulterior o nominalizare la Oscar pentru regie, astfel că Jane Campion este una dintre cele 7 femei selectate vreodată la această categorie a premiilor Academiei americane de film.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.