Actriţa şi cântăreaţa britanică Jane Birkin şi-a anulat apariţia la American Film Festival din Deauville (Franţa) deoarece se recuperează după un atac cerebral, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea a suferit „un atac cerebral minor în urmă cu câteva zile”, a transmis familia într-un comunicat preluat de AFP. A fost adăugat că Birkin, în vârstă de 74 de ani, se simte bine.

La festival, ar fi trebuit să vorbească despre „Jane”, documentar despre ea realizat de fiica ei, Charlotte Gainsbourg.

Jane Birkin, cunoscută pentru rolurile jucate în filme regizate de Michelangelo Antonioni, Jean-Luc Godard şi Agnes Varda, precum şi pentru celebrul model de geantă căruia brandul Hermes i-a atribuit numele artistei, şi-a început cariera la vârsta de 20 de ani, în filmul „Împuşcătura/ Blow Up”, regizat de Michelangelo Antonioni, în care a interpretat rolul unui model nud.

Birkin - membru al Amnesty International şi International Human Rights Federation - este cunoscută de asemenea pentru duetul „Je t’aime… moi non plus”, din anul 1969, cu Serge Gainsbourg, cu care a avut o relaţie de 12 ani în timpul căreia s-a născut Charlotte. Cântecul a fost adaptat într-un film omonim, regizat de Gainsbourg. 

Născută la Londra pe 14 decembrie 1964, Birkin a fost model în Franţa şi a mai apărut în filme ca „Dust" (1985), de Marion Hansel, premiat la Festivalul de la Veneţia şi de două ori nominalizat la premiile Cesar, iar mai recent, în „La Femme et le TGV" (2016), scurtmetraj nominalizat la premiile Oscar.

În 2002, prinţul Charles i-a acordat însemnele Ordinului Imperiului Britanic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.