Sora lui Britney Spears, care are deja un cuvânt de spus în ceea ce priveşte finanţele cântăreţei, caută să obţină un control mai mare asupra averii ei, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jamie Lynn Spears, numită administrator al averii în 2018, a depus o cerere pentru a primi controlul banilor dintr-un fond deschis pentru copiii lui Britney. Ea a solicitat ca banii să fie mutaţi în conturi pentru care ea este custode.

Fondul a fost deschis de cântăreaţă în 2004 pentru a proteja viitorul copiilor ei.

Averea cântăreţei este controlată de tatăl ei, James Spears, care îi este tutore legal de 12 ani, după ce ea a dat semne că ar avea probleme de sănătate mintală. El a renunţat temporar la acest rol, în 2019, din cauza unor probleme personale de sănătate.

La jumătatea lunii august, Britney Spears a cerut unei curţi de justiţie din California să nu fie repusă sub tutela tatălui ei. „Britney se opune ferm revenirii lui James ca tutore al ei”, se arată în documentele depuse la Curtea Superioară a Californiei.

În documente mai este precizat că ea a agreat acest rol al tatălui său, care a „salvat-o de la colaps, exploatare şi ruină financiară” şi a făcut-o să poată să îşi recâştige poziţia de „artist de clasă mondială”. Însă acum cântăreaţa îşi doreşte ca managerul Jodi Montgomery, care a luat locul tatălui ei în ultimul an, să îl înlocuiască permanent, odată ce tutela ar fi trebuit extinsă pe 22 august. Cererea cântăreţei va fi soluţionată cel mai devreme în luna februarie a anului viitor, a decis un judecător.

Noua solicitare depusă nu explică ce rol ar putea juca în cazul tutelei.

Un astfel de aranjament este, de obicei, făcut pentru persoane care nu pot lua decizii, precum cele cu probleme de sănătate mintală.

În ultimii 12 ani, tatăl şi avocatul ei i-au gestionat bunurile şi viaţa personală, inclusiv au putut decide ce vizite să primească şi au ţinut legătura cu medicii privind tratamentul ei.

În 2007, după divorţul de Kevin Federline, Britney Spears a avut un comportament considerat haotic. Ea a pierdut custodia celor doi copii, pe care îi vizitează des. Presupusa cădere nervoasă a stat la baza internării ei într-un centru de refacere, iar în 2008 a fost plasată sub tutela tatălui ei. A lansat de atunci trei albume, a susţinut o rezidenţă de doi ani în Las Vegas şi a avut numeroase apariţii la posturile americane de televiziune.

Ea a cântat ultima dată live în octombrie 2018, după care şi-a anulat rezidenţa în Las Vegas din cauza problemelor de sănătate ale tatălui ei, spunând că „este important ca mereu să pui familia pe primul loc”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.