Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a verificat, vineri, şantierul secţiunii dintre Focşani şi Adjud al A7 şi anunţă că circulaţia va fi deschisă, înainte de Crăciun, pe încă 50 de kilometri de autostradă.
”Ultima verificare pe A7 înainte de deschiderea secţiunii dintre Focşani şi Adjud! Sunt astăzi pe şantier pentru a mă asigura că totul este pregătit pentru a deschide circulaţia în cele mai bune condiţii. Suntem la un pas de momentul mult aşteptat: înainte de Crăciun vom avea încă 50 de km de autostradă”, a scri, vineri, pe Facebook, Cristian Pistol
Directorul CNAIR a precizat că cirma UMB montează acum ultimele elemente de siguranţă (rosturi de dilataţie şi lise de parapet).

”Mobilizarea este exemplară până în ultimul moment. Odată cu deschiderea acestui nou sector, încheiem anul cu 195 de km puşi în circulaţie pe A7 (din cei 319 km ai Autostrăzii Moldovei), între Ploieşti şi Paşcani. Moldova are acum autostradă reală şi perspective economice concrete”, a main transmis Pistol.
În 16 decembrie, Pistol anunţa că ”este o cursă contracronometru pe şantierul dintre Focşani şi Adjud”, iar constructorul român (UMB) trage tare, profitând de fiecare moment prielnic, pentru a deschide circulaţia până la sfârşitul anului.
”Aştept rezultatele testelor de calitate, iar dacă acestea vor fi conforme, voi putea să programez recepţia lucrărilor în perioada 23-24 decembrie. Dacă totul corespunde standardelor de calitate şi siguranţă, românii vor primi un cadou binemeritat de sărbători”, anunţă atunci Cristian Pistol.

El preciza că eforturile constante din 2025 ”au făcut ca anul acesta să adăugăm 146 km la reţeaua de drumuri de mare viteză a României”.
”Anul viitor trebuie să finalizăm A7, de la Ploieşti la Paşcani”, a mai afirmatb Pistol la jumătatea lunii decembrie.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.







