Muzicianul american Jack White, invitat să cânte la emisiunea „Saturday Night Live”, i-a adus un omagiu „eroului” său Eddie Van Halen, care a murit pe 6 octombrie. Recitalul lui a fost apreciat pe reţelele de socializare drept „cea mai electrizantă reprezentaţie” din show din ultimele decenii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

White a venit la emisiune în locul cântăreţului country Morgan Wallen, la care producătorii au renunţat după ce au apărut online imagini cu el nerespectând măsurile de prevenţie a răspândirii coronavirusului.

Sâmbătă dimineaţă, Jack White a publicat pe Instagram un mesaj în care spunea că „ar fi un gest frumos din partea mea să folosesc acest model de chitară Eddie Van Halen pentru unul dintre cântecele de diseară de la SNL”.

Chitara albastră a fost realizată la indicaţiile lui Van Halen, iar White i-a adus mici modificări. „Eddie a fost foarte bun cu mine şi a văzut că această chitară era făcută pentru mine. Nu voi insulta talentul omului încercând să cânt o piesă de-a lui în seara asta. Mulţumesc din nou, Eddie, pentru această chitară şi odihneşte-te în pace, domnule”, a mai scris White.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

i thought it could be a nice gesture for me to use this blue eddie van halen model guitar for one of the songs tonight on SNL. the guitar was designed by eddie (with a few customizations i had added). eddie was very kind to me and saw to it that this guitar was made for me to my specs. i wont even insult the man’s talent by trying to play one of his songs tonight. thanks again eddie for this guitar and rest in peace sir.

A post shared by Jack White Live (@officialjackwhitelive) on

El a interpretat la acest instrument piesa „Lazaretto”.

Eddie Van Halen nu a fost singurul muzician omagiat în reprezentaţie. Basistul Dominic John Davis a purtat un tricou cu inscripţia „PRINE”, în onoarea compozitorului şi cântăreţului John Prine, care ar fi împlinit sâmbătă vârsta de 74 de ani. Prine a murit, în primăvară, din cauza Covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.