Jacheta purtată de Harrison Ford în rolul Han Solo din filmul "Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back" va fi scoasă la licitaţie la Londra, pe 20 septembrie, fiind estimată la un milion de lire sterline, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lotul va face parte dintr-o vânzare a unor memorabile obiecte din filme de succes care include şi biletul de adio al lui Rose din "Titanic" şi hoverboard-ul lui Marty McFly din "Înapoi în viitor/ Back to the Future Part II". 

De altfel, printre cele 600 de loturi care vor fi licitate la Prop Store din Londra, se află şi o cască Stormtrooper (purtată de soldaţi ai Imperiului Galactic, n.r) din primul film al francizei "Star Wars: Episodul IV - O nouă speranţă/ Star Wars - A New Hope", care ar putea fi vândut cu 60.000 de lire sterline, şi o cască asemănătoare din cel mai recent film al francizei, "Star Wars: Episodul VIII/ The Las Jedi", care ar putea fi adjudecată pentru 50.000 de lire sterline. 

Fondurile strânse în urma licitaţiei vor fin donate NSPCC (National Society for the Prevention of Cruelty to Children). 

O sabie luminoasă purtată de Anakin Skywalker în "Războiul stelelor - Episodul III: Răzbunarea Sith/ Star Wars: Episode III: The Revenge of the Sith" ar putea fi licitată până la 100.000 de lire sterline. 

Un bici folosit de Harrison Ford în "Indiana Jones şi templul morţii/ Indiana Jones and the Temple of Doom" a fost estimat la 70.000 de lire sterline, în timp ce pălăria sa din filmul "Indiana Jones şi căutătorii arcei pierdute/ Raiders of the Lost Ark" are un preţ stabilit între 200.000 şi 300.000 de lire sterline.

Stephen Lane, directorul executiv al Prop Store, a spus: "Licitaţia va prezenta unele dintre cele mai emblematice artefacte din cinematografia vremurilor noastre". 

Licitaţia va avea loc la BFI Imax, în sud-estul Londrei, unde obiectele sunt expuse între 6 şi 20 septembrie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.