Cântăreaţa italiană Gianna Nannini a anunţat marţi un concert virtual, în streaming, de la domiciliul ei, pentru a lupta contra "solitudinii" impuse de măsurile de securitate hotărâte de autorităţi pentru a stopa epidemia, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ceea ce este teribil cu acest virus, este singurătatea. Fiecare dintre noi trebuie să pună în slujba comunităţii ceva de care dispune. Eu sunt la Milano şi vreau să dorganizez serate de rock acustic online pentru a ne simţi mai aproape unii de alţii, dar în siguranţă", a scris artista pe Instagram.   

Gianna Nannini, 65 de ani, este o celebritate în Italia, ea având treizeci de albume lansate în cursul unei cariere care a început acum mai bine de 40 de ani. 

"Din acest moment, vom activa dispozitivele care se folosesc deja pentru şcoală online şi vom face totul pentru a depăşi acest moment teribil împreună. Omul trebuie să pornească de la slăbiciunea sa, de la fragilitatea sa pentru a descoperi lucrurile uitate, fără a se lăsa cuprins de frică. Vă aştept joi, la ora 16.00", a concluzionat cântăreaţa.  

Guvernul italian a interzis în toată ţara adunările, concertele, cinematografele sau funeraliile până la 3 aprilie în încercarea de a stopa epidemia de coronavirus care a lovit ţara, cauzând mai mult de 9.000 de cazuri de îmbolnăvire dintre care 463 de morţi, potrivit cifrelor înregistrate luni seară.  

Născută pe 14 iunie 1956, la Siena, Gianna Nannini a debutat în 1974, ca solistă a grupului Flora Fauna Cemento. În 1975, ea s-a mutat la Milano, unde a debutat solo, un an mai târziu, cu albumul omonim. A lansat 27 de albume de studio şi compilaţii, a scris muzică pentru film, dar şi o operă lirică. Se consideră o activistă rock şi este convinsă că lumea poate fi curăţată. Cuvântul care o defineşte este "voce", iar ce detestă sunt prejudecăţile şi oamenii proşti, după cum declara la începutul lunii aprilie 2017 într-un interviu acordat News.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.