Isao Takahata, regizor şi cofondator al studioului de animaţie Ghibli, a murit joi, la Tokyo, la vârsta de 82 de ani, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit presei locale, Takahata era bolnav de cancer, diagnostic primit vara trecută.

Isao Takahata s-a alăturat Toei Animation după ce a absolvit facultatea şi a debutat în lungmetraj în 1968, cu „Horus: Prince of the Sun”. În 1971, Takahata împreună cu Hayao Miyazaki şi Yoichi Kotabe a părăsit Toei pentru Shin-Ei Animation. Dintre proiectele sale pentru televiziune se numără „Heidi, Girl of the Alps”, pe care l-a regizat pentru Nippon Animation.

În 1985, împreună cu Miyazaki şi producătorul Toshio Suzuki a lansat Studio Ghibli. Unul dintre proiectele de succes a fost „Pom Poko” (1994), ales să reprezinte Japonia la Oscar.

După eşecul „My Neighbors the Yamadas” din 1999, el a decis să ia o pauză din activitate. A revenit în 2013, cu „The Tale of the Princess Kaguya”.

Takahata nu a fost doar un animator, a fost un inovator, mereu în căutare noi modalităţi de a spune poveşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.