Isabelle Huppert, actriţă nominalizată la Oscar pentru rolul din „Elle”, colaborează din nou cu cineastul francez Jean-Paul Salomé pentru un thriller politic, intitulat „The Sitting Duck”, informează Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul, produs de Bertrand Faivre pentru Le Bureau şi co-produs de Bettina Brokemper pentru Heimatfilm, beneficiază de o distribuţie remarcabilă, din care fac parte Benoit Magimel, Marina Fois, Alexandra Maria Lara, Grégory Gadebois şi François-Xavier Demaison.

Huppert a mai jucat în „Mama Weed” al lui Salomé, ca translator franceză - arabă pentru poliţia pariziană anti-drog. Acum, actriţa franceză va fi Maureen Kearney, informatoare care este găsită în casa ei, legată de un scaun, cu litera „A” crestată pe abdomen. Traumatizată, ea nu îşi aminteşte atacul, iar investigaţia dezvăluie elemente ce o fac pe femeie să devină suspect.

Lungmetrajul este bazat pe o poveste adevărată, pe o Erin Brockovich europeană, după cum au descris-o distribuitorii filmului.

Aflat în pre-producţie, proiectul este o adaptare a romanului „La Syndicaliste” scris de Caroline Michel-Aguirre.

Salomé, care a scris scenariul cu Fadette Drouard, a spus că a simţit imediat potenţialul cinematografic al acestei anchete „incredibile” plasate în lumea puterii nucleare şi a politicii.

Cineastul a mai realizat filme ca „Playing Dead”, „The Chameleon”, „Female Agents” şi „Arsène Lupin”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.