Interpretul irlandez Hozier s-a clasat pentru prima dată pe primul loc în topul american al albumelor, după ce „Wasteland, Baby!” a debutat cu 89.000 de unităţi vândute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Albumul, al doilea al artistului cunoscut pentru piesa „Take Me to Church”, a fost lansat pe 1 martie şi este primul disc rock care conduce Billboard 200 în mai mult de trei luni, de la debutul „Delta” al Mumford & Sons, în săptămâna încheiată pe 1 decembrie 2018.

„Wasteland, Baby!” urmează EP-ului „Nina Cried Power”, lansat anul trecut, care a ajuns cel mai sus în Billboard 200 pe locul 60. 

Primul LP al lui Hozier, omonim, a debutat pe locul al doilea, în octombrie 2014, iar single-ul „Take Me to Church” a urcat pe primul loc în Hot Rock Songs după o săptămână de la lansarea albumului. Piesa a petrecut 23 de săptămâni în fruntea acestui clasament şi a ajuns pe locul al doilea în Billboard Hot 100.

Albumul „Hozier” a petrecut 174 de săptămâni în Billboard 200, fiind vândut în total în 2,6 milioane de unităţi, în SUA.

„Wasteland, Baby!” este şi primul album lansat de Columbia Records în aproximativ un an, de la „Boarding House Reach” al lui Jack White, care ajunge pe primul loc în Billboard 200.

Pe locul al doilea în Billboard 200 s-a menţinut albumul „Thank U, Next”, al şaselea al Arianei Grande. În a patra săptămână de top, albumul a fost vândut în 86.000 de unităţi. 

Coloana sonoră „A Star is Born”, interpretată de Lady Gaga şi Bradley Cooper, a coborât două locuri, până pe trei, cu 74.000 de unităţi vândute în a 22-a săptămână de la lansare.

Rapperul 2 Chainz a debutat pe locul al patrulea în clasament, cu „Rap or Go to the League”, vândut în 65.000 de unităţi, iar Lil Skies, pe locul al cincilea, cu „Shelby”, vândut în 54.000 de unităţi.

O altă coloană sonoră, „Bohemian Rhapsody”, semnată Queen, a coborât un loc, până pe şase, după ce a fost vândută în 44.000 de unităţi în a 20-a săptămână de top.

„When I Get Home” al lui Solange a debutat pe poziţia a şaptea, cu 43.000 de unităţi vândute în sptămâna încheiată pe 7 martie.

Albumul „Drip or Drown” al lui Gunna a coborât cinci poziţii, până pe opt, cu 42.000 de unităţi vândute în a doua săptămână de la apariţie, la fel şi „Father” al lui Offset, clasat pe locul al nouălea, cu 39.000 de unităţi vândute în a doua săptămână. 

A Boogie Wit da Hoodie şi „Hoodie SZN” au coborât două locuri, până pe zece, cu 35.000 de unităţi vândute în a 11-a săptămână de la lansare.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multi-metric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de accesări sunt egale cu un album).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.