Actorul Ben Schwartz, cunoscut din producţii ca „House of Lies” şi „Sonic the Hedgehog”, vorbeşte într-un interviu publicat în exclusivitate de News.ro despre rolul lui în serialul de comedie „Forţa Spaţială/ Space Force”, creat de Greg Daniels şi Steve Carell şi lansat vineri de Netflix.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Space Force” îl are în centru pe Mark R. Naird (Carell), general şi pilot decorat, care visa să conducă Forţele Aeriene Americane, în schimb coordonează o nouă divizie, Space Force.

Ben Schwartz interpretează rolul F. Tony Scarapiducci, alias „Fuck Tony” sau „F. Tony”, care conduce departamentul de comunicare. El încearcă permanent să avanseze. În acelaşi timp, este extrem de conştient de felul în care este privit de ceilalţi şi de ceea ce cred oamenii despre el. Încearcă mereu să impresioneze. 

Din distribuţie mai fac parte John Malkovich, Diana Silvers, Tawny Newsome, Jimmy O. Yang, Noah Emmerich, Alex Sparrow, Don Lake şi Lisa Kudrow.

Daniels şi Carell, care au mai lucrat împreună la „The Office”, sunt producători executivi alături de Howard Klein de la 3Arts.

Prezentăm interviul acordat de actorul Ben Schwartz:

Cum ai ajuns să faci parte din proiectul „Forţa Spaţială”? Ce anume te-a atras la el?

Ben Schwartz: Am dat o probă cu Allison Jones, pe care o consider o persoană incredibilă şi una dintre cele mai bune directoare de casting din toate timpurile. Am fost atras de proiect pentru că Greg Daniels este un erou pentru mine. Îl admir. I-am urmărit munca pentru „Familia Simpson”, apoi pentru „La birou” şi „Saturday Night Live”. I-am urmărit tot timpul cariera şi mi-a plăcut tot ceea ce a realizat. Gândul că aş putea rosti cuvinte scrise de el a contat enorm pentru mine. De asemenea, consider că Steve Carell este pur şi simplu magic. În timpul probelor, am aflat că John Malkovich urma să se alăture proiectului. Să lucrezi cu o asemenea legendă vie se află cu siguranţă pe lista de dorinţe a oricărui actor. Am fost atât de încântat de ideea de a juca alături de actori precum Steve şi John. M-am gândit că oricum voi urmări acest serial. N-ar fi extraordinar să pot să şi fac parte din el?

Cum este personajul F. Tony? Cum te-ai pregătit?

Ben Schwartz: F. Tony conduce departamentul de relaţii cu presa din cadrul Space Force. El încearcă să se asigure că toţi cei din exterior înţeleg cu ce se ocupă Space Force şi cât de incredibile sunt toate aceste lucruri. Este mânat de dorinţa de a obţine aprecieri. Încearcă să-i facă pe oamenii care nu ştiu nimic despre Space Force să se îndrăgostească de ea şi să o considere extraordinară. Lui Mark Naird nici nu-i pasă de toate astea. De ce i-ar păsa? El nici măcar nu ştie ce este un tweet. Nu am construit personajul F. Tony bazat pe o persoană anume. Însă Greg şi cu mine l-am abordat ca pe o persoană care încearcă tot timpul să urce în ierarhia socială. El încearcă permanent să urce tot mai sus. În acelaşi timp, este extrem de conştient de felul în care este privit de către ceilalţi şi de ceea ce cred oamenii despre el. Încearcă permanent să impresioneze. Chiar dacă, după cum se va vedea în serial, o mare parte este doar de faţadă.

Împreună cu Greg Daniels ai încercat să diferenţiezi rolul din „Space Force” de Jean-Ralphio, personajul tău din „Parks and Recreation”. Cum aţi făcut asta?

Ben Schwartz: Am discutat despre diferenţierea celor două personaje încă din perioada audiţiilor. N-am vrut ca personajul meu din „Space Force”, Fuck Tony, să semene cu Jean-Ralphio. Ne-am dorit să fie complet diferit. Chiar mi-am scurtat părul pentru a ne asigura că cele două personaje par diferite inclusiv din punct de vedere fizic. Ador ideea de a crea ceva nou împreună cu Greg şi de a construi un personaj diferit. F. Tony este ancorat în realitate. Este o fiinţă umană reală. Mark Naird, personajul lui Steve Carell, este ca un tată pe care F. Tony vrea cu adevărat să-l impresioneze. Dr. Adrian Mallory, interpretat de John Malkovich, este ca un fel de tată mai cool, cu care F. Tony poate să stea de vorbă. Dar Mark este omul pe care vrea mereu să-l impresioneze şi să-l facă fericit. Personajul este cu adevărat stăpânit de dorinţa de reuşi. În trecut a avut ceva probleme şi a făcut nişte paşi greşiţi în carieră.

Ai găsit asemănări cu F. Tony?

Ben Schwartz: El chiar vrea să facă treabă bună. Vrea să lase ceva în urmă. Cred că şi eu încerc mereu să fac asta. Când vreau să fac un lucru, încerc să nu iasă prost. Încerc să mă implic total şi sper că oamenii vor aprecia.

Cum ai abordat partea de improvizaţie din serial?

Ben Schwartz: Steve Carell şi John Malkovich sunt sufletul serialului. Orice-ai face, ei reuşesc să ţină pasul, ceea ce e incredibil. Scenariul este foarte bun. Echipa de scenarişti este minunată, dar ne lasă, pe alocuri, ceva spaţiu de manevră. Este vorba despre colaborarea dintre toţi aceşti oameni creativi, aflaţi atât în faţa, cât şi în spatele camerelor. Tawny Newsome este o artistă a improvizaţiei, Jimmy O. Yang este un comedian de stand-up incredibil, Don Lake este o adevărată comoară a Canadei. Asta e sigur. Este atât de amuzant şi atât de rapid. A realizat totul la un nivel extraordinar până acum, iar acest lucru mă inspiră profund. Un tip atât de fermecător! Când lucrăm la o scenă, totul vibrează. Cu toţii avem ocazia să ne jucăm ca nişte copii.

Cum a fost colaborarea cu John Malkovich?

Ben Schwartz: John Malkovich este o legendă între legende. Când discut despre serial, toată lumea, mai ales actorii, mă întreabă: „Şi lucrezi cu John Malkovich?” Este incredibil. Toată lumea vrea să afle despre el pentru că fiecare interpretare a lui este interesantă. Iar el este, pur şi simplu, un om interesant. Discutăm relaxat despre vin şi aflu că îşi face singur vinul. Sau vorbim în treacăt despre un costum şi aflu că are şapte linii de vestimentaţie. A făcut tot ce se poate face. Este cu adevărat polivalent. Este o încântare să vorbeşti cu John Malkovich în fiecare zi. Îmi face mare plăcere.

Vorbeşte-ne despre lucrul cu Diana Silvers, Tawny Newsome şi Jimmy O. Yang.

Ben Schwartz: Pe Diana am văzut-o în „Booksmart - Examen de (i)maturitate”, care mi-a plăcut mult şi cred că este extraordinară. Nu am decât una sau două scene cu ea, dar energia ei este minunată. Este atât de încântată că se află aici şi este o actriţă grozavă. Se descurcă atât de bine cu cuvintele!
Tawny Newsome este uluitoare. Şi ea vine cu o bogată experienţă în improvizaţie şi este incredibil că avem ocazia să creăm mici momente împreună în perioadele de aşteptare dintre scene. Este o actriţă extraordinară. Este grozav de amuzantă, dar reuşeşte, în acelaşi timp, să-şi joace rolul într-o manieră echilibrată.
Jimmy O. Yang este fantastic. L-am urmărit în „Silicon Valley”. Este pur şi simplu un om amuzant şi minunat, iar tatăl lui lucrează, de asemenea, la acest serial. Tatăl lui are un rol în serial şi să-l văd pe Jimmy urmărindu-şi tatăl jucând mă face fericit. A fost o mare bucurie. A fost grozav.

F. Tony are o înfăţişare aparte. Vestimentaţia lui nu seamănă cu ceea ce te-ai putea aştepta să poarte un creator de conţinut media. Nu este ca înfăţişarea tip Silicon Valley, cu hanorac, tenişi şi blugi.

Ben Schwartz: Am colaborat cu Kathleen Felix-Hager, geniala noastră creatoare de costume care a lucrat şi la serialul „Vicepreşedinta/ Vice”, şi am încercat să-l facem pe F. Tony să arate ca şi cum ar fi gata să devină un om de afaceri. Asta aspiră să devină personajul meu, iar noi încercam să-l facem tot timpul să arate ca şi cum s-ar strădui să se integreze. Dar, în acelaşi timp, este un civil, aşa încât nu este nevoit să fie tuns la fel ca personalul militar. Ne jucăm puţin cu acest lucru. F. Tony poate să aibă puţină culoare şi poate să iasă în evidenţă. El nu vrea să fie considerat un caraghios. Vrea să fie luat în serios, chiar şi atunci când misiunea lui poate consta în filmarea unei pisicuţe căzând într-o toaletă.

Realizatorul Greg Daniels este cunoscut pentru că introduce mesaje secrete şi detalii amuzante în serialele sale. Care au fost în acest caz?

Ben Schwartz: Până acum am găsit două. În atriumul clădirii Space Force există un model al sistemului solar. Însă, în acest sistem solar, totul se roteşte în jurul Pământului. Toate planetele şi restul obiectelor se rotesc în jurul Pământului în loc să se învârtă în jurul Soarelui. De asemenea, dacă ne uităm la centrul de control, există o serie de sateliţi, iar unul dintre aceştia se numeşte „D. Mifflin”, adică Dunder Mifflin, ceea ce mi-a trezit interesul. I-am spus imediat lui Steve. Îţi reaminteşte că te afli printre legende. Ador lucrurile astea, sunt un mare împătimit. Toată viaţa am citit reviste de benzi desenate şi m-am distrat cu jocuri video, aşa că, de câte ori este vorba despre mesaje ascunse, eu mă simt fericit.

Ce speri să simtă publicul după ce vede serialul?

Ben Schwartz: La sfârşitul ultimului episod, sper că publicul îşi va dori ca serialul să continue, pentru că ar fi o plăcere să lucrăm mai departe la asta. Facem un lucru pe care cred că şi „The Office” şi „Parks and Recreation” l-au făcut foarte bine, adică lăsăm ceva în suspans la final, ca să-ţi doreşti să vezi ce se va întâmpla mai departe. Pentru că suntem pe Netflix şi datorită actorilor din serial, putem face orice, sezon după sezon. Şi invitaţii speciali! Invitaţii speciali au fost fantastici anul acesta. Este extraordinar de ce oameni am avut parte. Îmi imaginez cu nerăbdare cum ar putea arăta următorul sezon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.