Interpreta blues Lady A a declarat că este pregătită să lupte în instanţă, pentru drepturile asupra numelui ei de scenă, împotriva grupului country cunoscut până recent ca Lady Antebellum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul şi-a schimbat numele luna trecută în Lady A, pentru a evita asocierea cu perioada sclaviei. Curând după asta, a deschis un proces împotriva Anitei White, care cântă de zeci de ani sub numele Lady A.

„Din nou, încă o persoană albă încearcă să ia ceva de la o persoană de culoare”, a spus artista, citează BBC.

Procesul a fost deschis în Tennessee, la începutul acestei săptămâni, deşi ambele părţi anunţaseră că au ajuns la o înţelegere.

Trupa a transmis că White şi echipa ei au cerut 10 milioane de dolari pentru schimbarea numelui, astfel că a decis să îi acţioneze în judecată.

White a confirmat cererea. Într-un interviu acordat Vulture, ea a spus că intenţiona să folosească jumătate din bani pentru a se rebrandui, iar cealaltă jumătate urma să fie donată unor organizaţii care sprijină artiştii de culoare independenţi.

În plus, după ce a discutat cu Lady A despre înregistrarea unui cântec împreună, trupa i-a trimis un contract pe care ea l-a considerat nesatisfăcător.

White a precizat că se aştepta ca grupul să apeleze la tribunal, pentru că nu părea dispus să facă vreun compromis.

Potrivit documentelor depuse în proces, trupa nu cere bani cântăreţei şi insistă că ea va putea cânta în continuare sub acest nume. Scopul procesului este acela de a-şi exercita drepturile asupra mărcii înregistrate Lady A, pe care membrii grupului spun că le deţin din 2011.

Trupa, care a câştigat cinci premii Grammy şi a avut trei albume clasate pe primul loc în SUA, nu a făcut comentarii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.