Doi fraţi din Canada, Tami şi Robin Varma, au petrecut noaptea de Halloween în Castelul Bran, după ce au câştigat un concurs organizat de un cunoscut site internaţional specializat în rezervări turistice. Cei doi au dormit în ”sicrie de lux, căptuşite cu catifea”, amplasate în presupusa criptă a lui Dracula.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Castelul Bran a fost astfel închiriat pentru o noapte, pentru prima dată după anul 1948, celor doi turişti canadieni, care au câştigat o competiţie insolită organizată de Airbnb, o platformă online americană dedicată rezervărilor turistice.

Câştigătorii concursului au fost invitaţi să petreacă noaptea de Halloween în Castelul Bran, ei fiind întâmpinaţi de Dacre Stoker, un stră-strănepot al scriitorului Bram Stoker.

FOTO: Octav Ganea / Inquam Photos
FOTO: Octav Ganea / Inquam Photos

Platforma de rezervări turistice Airbnb le-a asigurat biletele de avion câştigătorilor acestui concurs insolit. Oaspeţii au avut permisiunea de a explora întregul castel, toate cele 57 de camere ale sale şi ”labirintul de coridoare iluminate cu felinare, ungherele înfiorătoare şi scările care scârţâie”, după bunul lor plac.

Cei doi au luat cina la castel, printre preparatele pregătite pentru ei numărându-se tocana de pui cu paprika - acelaşi preparat pe care Jonathan Harker, protagonistul romanului ”Dracula”, îl primeşte în carte, înainte ca invitaţii să meargă să doarmă în sicriele lor.

Oaspeţii au fost rugaţi să nu aducă cu ei usturoi, nici obiecte impregnate cu miros de usturoi sau bijuterii din argint. De asemenea, invitaţii au fost rugaţi să nu plaseze niciodată obiecte în forma unor cruci şi să nu îşi facă selfie-uri în faţa oglinzilor.

Castelul Bran, amplasat în Munţii Carpaţi, la graniţa dintre Transilvania şi Ţara Românească, este o uriaşă fortăreaţă medievală. Se crede că l-a inspirat pe Bram Stoker atunci când a scris romanul ”Dracula”.

Castelul Bran este asociat, de asemenea, cu Vlad Ţepeş, domnitorul valah care l-a inspirat pe romancierul britanic atunci când a creat personajul vampirului Dracula.

Deşi nu a fost stăpânul castelului, se crede că Vlad Ţepeş ar fi petrecut o scurtă perioadă la Bran în timpul unei călătorii în Transilvania. De asemenea, se spune că domnitorul valah ar fi fost întemniţat în Castelul Bran timp de două luni în 1462 după ce a fost capturat de unul dintre rivalii săi, regele Ungariei.

Iniţial, Castelul Bran a fost construit pentru a funcţiona ca o fortăreaţă militară, fiind amplasat pe înălţimile muntoase de pe drumul care leagă două privincii istorice româneşti - Transilvania şi Ţara Românească.

După Primul Război Mondial, castelul a fost donat reginei Maria a României, în semn de recunoştinţă pentru rolul jucat de fosta suverană în procesul de unire a Transilvaniei cu ţara-mamă.

Regina Maria l-a lăsat moştenire prin testament celei mai mici dintre fiicele sale, principesa Ileana. În 1948, castelul a fost confiscat de regimul comunist din România.

În 2006, după mulţi ani de la prăbuşirea regimului comunist, Castelul Bran a revenit proprietarului de drept, Dominic de Habsburg, fiul principesei Ileana. Dominic de Habsburg, născut pe 4 iulie 1937, este arhitect şi locuieşte la New York.

O companie românească administrează în prezent castelul, care este deschis publicului larg pentru vizite ghidate, însă niciun turist nu şi-a petrecut noaptea în fortăreaţa de la Bran după ce Dominic de Habsburg şi familia sa au fost exilaţi din România.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.