Regizorii şi producători de film de animaţie din România şi din Republica Moldova se vor putea înscrie, până la 10 septembrie, în programul de dezvoltare Pitch, please!. Devenit deja o tradiţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Animest, concursul de proiecte ajuns la cea de-a 5-a ediţie le oferă creatorilor şansa de a-şi prezenta ideile în faţa unui juriu profesionist, dar şi ocazia de a parcurge paşii importanţi în pregătirea pentru participarea la un pitch.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Drumul unui film de animaţie din faza de idee şi până la proiecţia lui pe marele ecran vine cu multe provocări pentru creatorii din domeniu. În dezvoltarea unei producţii de animaţie, atragerea partenerilor reprezintă una dintre cele mai importante etape.

La cea de-a 18-a ediţie, Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Animest îşi continuă misiunea de a susţine şi încuraja producţia autohtonă de film de animaţie, oferind creatorilor din domeniu instrumentele necesare dezvoltării proiectelor de gen.

Până pe 10 septembrie, creatorii de film de animaţie sunt invitaţi să se înscrie la atelier, trimiţând organizatorilor un email cu subiectul „Pitch, please!” la pitch@animest.ro.

Vor fi considerate eligibile doar aplicaţiile care vor include următoarele documente, ataşate în limba engleză: sinopsisul proiectului, propuneri de artwork şi character design, opţional storyboard, CV-ul aplicantului / aplicanţilor, showreel-ul sau portofoliul regizorului. 

Înainte de întâlnirea cu juriul, reprezentanţii proiectelor selectate vor beneficia de un program de pregătire, începând cu data de 5 octombrie. Dan Panaitescu şi Cristian Pascariu, cei doi traineri ai ediţiei, vor oferi mentorat şi consultanţă participanţilor, sprijinindu-i în vederea susţinerii prezentării, din punct de vedere al scenariului şi al dezvoltării creative şi tehnice a proiectului. Nu se percepe taxă de înscriere, iar toţi participanţii selectaţi vor avea acces gratuit la evenimentele incluse în programul celei de-a 18-a ediţii Animest (6-15 octombrie 2023). O condiţie importantă de participare este disponibilitatea regizorilor şi a producătorilor în perioada 5-15 octombrie, perioada în care va avea loc pregătirea proiectelor, prezentarea lor în faţa juriului şi programul de masterclass-uri.

Toate proiectele selectate în etapa finală vor primi feedback şi recomandări din partea celor trei membri ai juriului, pe care creatorii filmelor îi vor întâlni la pitch, pe 12 octombrie. Proiectul câştigător va fi recompensat cu o acreditare dublă pentru regizor şi producător la Rise & Shine Animation Pitching Lab 2024 – un atelier internaţional de dezvoltare de proiecte de film animat, organizat în doua module.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.