Încasările generate la nivel global de thrillerul „Tenet” al lui Christopher Nolan au depăşit pragul de 300 de milioane de dolari, însă veniturile din SUA şi Canada au rămas la un nivel mult sub aşteptări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit boxofficemojo.com, în al cincilea weekend de la debutul nord-american, filmul a generat încasări de 2,7 milioane de dolari, aducând totalul la 45,1 milioane de dolari.

Deşi 70% din cinematografele americane au fost redeschise, mai puţin cele din Los Angeles şi New York - marile pieţe din SUA -, ele funcţionează la capacitate redusă şi oamenii ezită totuşi să meargă la proiecţii, având în vedere că rata de infectare cu noul coronavirus este încă mare. 

Warner Bros., studioul din spatele filmului, a considerat că lungmetrajul va face mai mulţi bani din prezentarea în cinematografe decât dacă ar fi fost lansat online, în variantă video-on-demand sau pe platforma HBO Max.

Filmul cu John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki şi Kenneth Branagh în distribuţie a avut un buget de producţie de 200 de milioane de dolari.

John David Washington este protagonistul. Înarmat cu un singur cuvânt - „Tenet" - el luptă pentru supravieţuirea întregii omeniri şi călătoreşte prin lumea crepusculară a spionajului internaţional într-o misiune care se va desfăşura dincolo de timpul real.

„Tenet” a înregistrat weekendul acesta, pe plan internaţional, încasări de 14,2 milioane de dolari din 59 de pieţe. Astfel, totalul a ajuns la 262 de milioane de dolari şi, la nivel global, la 307 milioane de dolari.

„Hocus Pocus” al Disney, continuare a comediei din 1993 cu Bette Midler în rol principal, a debutat cu încasări de 1,9 milioane de dolari. Filmul regizat de Adam Shankman le mai are în distribuţie pe Sarah Jessica Parker şi Kathy Najimi.

„The New Mutants” a coborât un loc în top, până pe trei, după ce, în al şaselea weekend de la premieră, a generat încasări de 1 milion de dolari, astfel că totalul înregistrat la nivel nord-american a ajuns la 20,9 milioane de dolari.

„Unhinged”, cu Russell Crowe în rol principal, s-a clasat pe locul al patrulea, cu încasări de 870.000 de dolari în al optulea weekend de la debut.

Thrillerul de spionaj „Infidel”, cu Jim Caviezel în rol principal, s-a menţinut pe poziţia a cincea, după ce, în al treilea weekend, a generat încasări de 455.000 de dolari.

Top 10 este completat de „Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back”, „Possessor Uncut”, „Shortcut”, „Save Yourselves!” şi „The Call”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.