Lungmetrajul „In the Heights”, adaptare a musicalului lui Lin-Manuel Miranda, va deschide, pe 9 iunie, ediţia de anul acesta a Tribeca Film Festival.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Startul celei de-a 20-a ediţii a festivalului va avea loc la cinematograful United Palace din Washington Heights. Pentru prima dată în istoria festivalului, filmul din deschidere va fi proiectat simultat în aer liber în cinci cartiere ale New York-ului.

Regizat de Jon M. Chu, „In the Heights” are în centru un proprietar de local, Usnavi (jucat de Anthony Ramos), care visează să strângă suficienţi bani pentru a se întoarce în Republica Dominicană. Din distribuţie fac parte Melissa Barrera, Corey Hawkins şi Leslie Grace.

„New York-ul, şi mai ales Washington Heights, este personaj principal în filmul nostru - energia lui este fără egal”, a spus Chu într-un comunicat. „Cât de incredibil e, după un an de izolare, că newyorkezii din toate toate cartierele vor avea ocazia să îl vadă împreună şi ni se alătură în sărbătorirea vieţii care revine”.

Filmul va fi lansat în cinematografe şi pe HBO Max, pe 11 iunie. El ar fi trebuit să aibă premiera anul trecut, dar Warner Bros. a amânat-o din cauza pandemiei.

Tribeca Festival a fost fondat în 2001, după atacurile din 11 septembrie, şi a devenit unul dintre cele mai importante evenimente din lume dedicate filmului independent.

Anul acesta, festivalul va avea loc între 9 şi 20 iunie, cu două luni mai târziu decât perioada în care avea loc de obicei. Evenimentele vor fi organizate în cinci cartiere, nu doar în Tribeca, cu proiecţii speciale pentru comunităţile din Bronx şi Queens.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.