O importantă colecţie de sticle de vin şi băuturi spirtoase a fost descoperită în reşedinţa fostei familii regale elene, a anunţat Lina Mendoni, ministrul Culturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministra a spus că această colecţie are o „deosebită valoare pentru colecţionari” şi suscită un mare interes din punct de vedere ştiinţific şi al cercetării, citează greekcitytimes.com. 

Multe dintre sticlele descoperite au etichete de valoare istorică şi artistică excepţională. Sticlele au fost descoperite în cramele din palatul de vară Tatoi al fostei familii regale elene.

Între ele se află o ediţie specială a whisky-ului Chivas într-un recipient din ceramică produsă pentru a marca încoronarea reginei Elizabeth II a Marii Britanii şi sticle ce poartă eticheta proprietăţii.

Mendoni a mai spus că ministerul colaborează cu specialişti şi oenologi pentru a evalua colecţia şi pentru a decide ce parte a ei să fie expusă când proprietatea va fi redeschisă ca muzeu.

Procesul de recuperare este în prezent în desfăşurare - au fost găsite şi catalogate peste 235 de cutii ce conţin 4.000 de sticle de vin şi alte băuturi.

Au fost descoperite şi cutii cu băuturi uşoare, iar unele vinuri şi băuturi spirtoase este considerat că pot fi consumate, în ciuda faptului că nu au fost păstrate în condiţii optime.

Între vinurile rare găsite se numără Château Margaux, Château de Vincennes şi Château Rothschild.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.