Producătorii serialului „Egregora” au lansat miercuri mai multe imagini din timpul filmărilor unor scene spectaculoase, care au implicat 60 de cai şi călăreţi, în apropierea satului Nămăieşti din judeţul Argeş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru a pune în scenă un episod istoric din anul 1456 - bătălia lui Vlad Ţepeş (rol interpretat de Daniel Nuţă) cu Vladislav al II lea, purtată pentru a recuceri tronul Ţării Româneşti - a fost nevoie, după cum a transmis regizorul Andrei Chiriac, de o „adevărată mobilizare de forţe”.Chiriac a mai spus că alegerea locului pentru filmare nu a fost întâmplătoare şi că toate filmările pentru „Egregora” se vor desfăşura în locuri pline de simbolistică din ţara noastră.

„Pentru filmarea acestor secvenţe a fost nevoie de o adevărată mobilizare de forţe şi doresc să mulţumesc pe această cale oamenilor de bine care au sprijinit acest demers”, a declarat regizorul Andrei Chiriac.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Satul Nămăieşti din comuna Valea Mare Pravăţ, judeţul Argeş, este cunoscut mai ales datorită înscrisurilor istorice care fac referire la icoana făcătoare de minuni care ar fi fost adusă la Mănăstirea Nămăieşti chiar de Sfântul Apostol Andrei.

Filmările la Egregora au început în 2018. În final, vor fi 36 de episoade, împărţite în trei serii a câte 12 episoade.

Au fost turnate deja secvenţe în locuri precum Munţii Piatra Craiului, Cazanele Dunării, Sfinxul, Peştera Ialomicioara, Valea Obârşiei, Lacul Bâlea.

Regizorul a mai spus că va include în film foarte multe locuri cu rezonanţă din România, care oferă peisaje spectaculoase, precum Sarmizegetusa, Râşnov, Sighişoara, Mănăstirile din Moldova, Castelul Corvinilor, Braşov şi Bucureşti, astfel încât filmul să fie în acelaşi timp o veritabilă promovare a României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.