"Iluzii pierdute/ Illusions perdues", adaptarea lui Xavier Giannoli a romanului lui Honoré de Balzac despre ambiţii literare şi corupţia din media în Parisul secolului XIX, ajunge în cinema din 8 iulie, distribuit de Independenţa Film.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezentat în premieră internaţională la Festivalul de la Veneţia şi câştigător a şapte premii César, printre care şi premiul pentru cel mai bun film, "Iluzii pierdute" reuneşte în distribuţie nume cunoscute precum Cécile de France, Xavier Dolan sau Gérard Depardieu.

Lucien (Benjamin Voisin), un tânăr poet în Franţa secolului al XIX-lea, cu mari speranţe şi visuri, se îndrăgosteşte nebuneşte de baroneasa Louise de Bargeton (Cécile de France), iubitoare de arte. De teama unui scandal, cei doi iubiţi fug la Paris, unde Lucien încearcă să se afirme. Abandonat în scurt timp de baroneasă şi falit, tânărul Lucien va descoperi, în Parisul pe care şi l-a dorit cu atâta ardoare, o lume unde orice şi oricine poate fi cumpărat. Îşi va regăsi el drumul spre idealurile de la început?

„Xavier Giannoli merită toată preţuirea, atât pentru onorarea spiritului romanului Iluzii pierdute, cât şi pentru evidenţierea relevanţei pe care o are şi astăzi” - Screen Daily

În 1821, Lucien de Rubempré (Benjamin Voisin) ajunge la Paris. Un tânăr poet sensibil şi idealist, hotărât să scrie un roman care să-i aducă reputaţia mult visată. În schimb, devine jurnalist, într-o epocă în care tiparul la scară largă duce la expansiunea presei. Sub îndrumarea editorului Étienne Lousteau (Vincent Lacoste), Lucien acceptă să scrie recenzii de teatru favorabile în schimbul mitei, obţinând succesul material în detrimentul conştiinţei sale. Cu această adaptare amplă şi somptuoasă a unuia dintre cele mai mari romane ale lui Honoré de Balzac, Xavier Giannoli creează o poveste surprinzător de contemporană despre corupţie în mijlocul unei forme timpurii de „ştiri false”, lăudându-se cu o distribuţie care îi include pe Gérard Depardieu şi Jeanne Balibar.

„Balzac a înţeles că societatea modernă va fi o luptă şi că totul va fi despre economie - că noul Dumnezeu vor fi banii. În timpul în care Balzac scria romanul acesta, Karl Marx se plimba pe străzile Parisului şi amândoi ştiau că întreaga noastră civilizaţie era în pragul unei schimbări radicale. Deci, Balzac este matricea lumii moderne aşa cum o cunoaştem noi. Conţine totul: puterea banilor, minciunile, sfârşitul unui anumit tip de catolicism şi o lume fără Dumnezeu, în care poţi cumpăra şi vinde totul. (...) De asemenea, mi-a plăcut să arăt acel mediu al jurnalismului de atunci ca în vremurile dominate de Twitter şi Instagram. În multe privinţe, personajele din film au fost ceea ce sunt influencerii astăzi. Ce este autentic în această lume media? Unde este adevărul?”, spune Xavier Giannoli într-un interviu acordat Cineuropa.

"Iluzii pierdute/ Illusions perdues" este un film de Xavier Giannoli, distribuit de Independenţa Film din 8 iulie în cinema.

În distribuţie se regăsesc: Benjamin Voisin, Cécile de France, Vincent Lacoste, Xavier Dolan, Salomé Dewaels, Jeanne Balibar, Gérard Depardieu, André Marcon, Louis-Do de Lencquesaing.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.