Programul special de Crăciun realizat anul acesta de controversatul grup brazilian Porta dos Fundos, cunoscut pentru abordarea ireverenţioasă a vieţii lui Iisus, va fi animat şi difuzat pe platforma Paramount Plus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta este primul produs animat al companiei braziliene. Programul, intitulat „Mean Boys”, este scris de co-fondatorul grupului Fábio Porchat şi co-produs de VIS Americas şi studioul brazilian de animaţie Estricnina.

Lansarea lui pe Paramount Plus este firească după ce ViacomCBS a preluat majoritatea acţiunilor Porta dos Fundos în 2017 şi a co-produs programul special de anul trecut al companiei, relatează Variety.

„Mean Boys” este o viziune asupra vieţii de adolescent a lui Iisus, când se înscrie la un nou liceu şi, cu ajutorul prietenului Lazăr, încearcă să se integreze.

„Am vrut mereu să facem o animaţie”, a spus Porchat. „Această pandemie a transformat dorinţa noastră în necesitate. Până la urmă, prin desen nu poate fi transmis virusul”.

Anul trecut, trupa de comedie s-a folosit formatul documentar pentru programul special „The Edge of Theocracy”, care ironizează scena politică braziliană şi face comentarii aspre legat de probleme globale prin prisma evenimentelor biblice.

Pentru „The Last Hangover”, lansat de Crăciun în 2018, pe Netflix, Porta dos Fundos a primit un premiu Emmy International, iar „The Edge of Theocracy” de anul trecut, a fost vizionat de peste 2,4 milioane de ori pe canalul de YouTube al companiei. 

„The First Temptation of Christ”, programul special din 2019, lansat tot pe Netflix, în care Iisus era prezentat ca homosexual, a atras numeroase plângeri, o petiţie de a fi interzis - semnată de peste 2 milioane de oameni -, iar sediul companiei a fost atacat cu un cocktail Molotov.

„Mean Boys” va fi de asemenea un statement, a comunicat trupa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.