Titlul Destinaţia Anului în România la categoria "City Break" a revenit oraşului Iaşi iar Premiul juriului la categoria "City Break" a fost câştigat de Braşov. Municipiul Târgovişte rămâne favorit în Muntenia, Oltenia şi Dobrogea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Destinaţia Anului 2022 a ajuns la ultima etapă în categoria City Break: finala naţională. Cele trei destinaţii câştigătoare ale fazei pe regiuni istorice (Braşov, Târgovişte, Iaşi) au fost pe rând vizitate de Gianina Corondan şi echipa Destinaţia Anului, surprinzându-le povestea şi atracţiile.

A urmat jurizarea, în care Dragoş Anastasiu, Felix Tătaru şi Dana Gonţ, au acordat 1/3 din punctajul total. Trei criterii au stat la baza jurizării: (1) atractivitatea obiectivelor şi experienţelor turistice din destinaţie, (2) implicarea comunităţii şi (3) puterea brandului de destinaţie. Iar votul publicului a contat pentru 2/3. 

Astfel, platforma www.destinatiaanului.ro  a contabilizat o sută de mii de voturi pentru a desemna Destinaţia Anului 2022 în România dintre oraşele câştigătoare ale fazei pe regiuni istorice. Mobilizarea a fost foarte puternică, rezultatul a fost strâns. Pe baza punctajului total calculat, în acest an titlul de Destinaţia Anului în România la categoria City Break merge la Iaşi. Juriul a avut o altă preferinţă, una intens discutată între cei trei. Până la urmă, balanţa votului juriului a înclinat spre Braşov, care castigă trofeul de Destinatia Anului 2022 în România - Premiul Juriului la categoria "City Break".

Târgovişte, cea de-a treia finalistă a etapei naţionale, rămâne în posesia trofeului Destinaţia Anului 2022 în Muntenia, Oltenia şi Dobrogea, trofeu câştigat la etapa regională.  Toate cele 3 oraşe vor beneficia in continuare de promovare în emisiunea Destinatia anului difuzata duminica, de la 17.00, la Prima TV, în care Gianina Corondan ne arată de ce un City Break la Braşov, Iaşi sau Târgovişte este o experienţă care trebuie trăită de orice român! 


Ce urmează acum? Finala pe localităţi turistice! Te asteptăm la Prima TV pe 2 Iulie de la ora 17:00 să vezi cine este Destinaţia Anului 2022 în Româia la categoria Localităţi Turistice!

Destinaţia Anului, cea mai importantă competiţie de promovare a turismului intern prin popularizarea destinaţiilor turistice ale României în mediul online, în emisiuni PrimaTV, prin implicarea directă a românilor pe destinatiaanului.ro, şi prin colaborarea cu bloggeri şi influenceri de turism. Aflată la a doua ediţie, Destinaţia Anului ridică ştacheta prin parteneriatul cu Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului şi Alianţa Pentru Turism, prin introducerea unei jurizări extinse în două etape (pe regiuni şi naţională) şi o dublare a intensităţii comunicării atât pe plan intern, cat si international.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.