Fostul producător de la Hollywood Harvey Weinstein a anunţat marţi că doreşte să facă apel la condamnarea sa pentru viol şi agresiune sexuală din Los Angeles, ceea ce riscă să-i aducă alţi 18 ani de închisoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Harvey Weinstein, care ispăşeşte deja o pedeapsă de 23 de ani de închisoare după ce a fost condamnat la New York în 2020 pentru fapte similare, "este hotărât să-şi continue procedurile judiciare pentru a-şi dovedi în cele din urmă nevinovăţia", potrivit unui comunicat transmis AFP de purtătorul său de cuvânt.

"Harvey este evident dezamăgit de verdict", se arată în declaraţie, menţionând că mărturia pe care se bazează condamnarea sa "oferă o bază solidă pentru un recurs".

Fostul „rege” al cinematografiei, în vârstă de 70 de ani, care a produs succese premiate precum „Pulp Fiction” sau „The Artist”, ispăşeşte deja o pedeapsă de 23 de ani de închisoare după condamnarea sa la New York din 2020 pentru acuzaţii similare.

În cadrul acestui nou proces, patru femei l-au acuzat pe producător cu amănunte imbatabile că le-a forţat să facă sex în hoteluri din Beverly Hills şi Los Angeles între 2004 şi 2013. O a cincea a refuzat în cele din urmă să depună mărturie.

După săptămâni de audieri, acuzarea l-a descris pe Weinstein drept un căpcăun atotputernic, un „prădător” a cărui stăpânire pe Hollywood - filmele pe care le-a produs au primit peste 330 de nominalizări la Oscar şi 81 de statuete - şi-a împiedicat mult timp victimele să vorbească de teama repercusiunilor în carieră.

Investigaţiile de presă care au scos la iveală primele acuzaţii în 2017 au provocat #MeToo, o mişcare globală pentru libertatea de exprimare a femeilor cu privire la violenţa de gen şi sexuală.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.