Producătorul Harvey Weinstein a fost declarat vinovat, luni, de agresiune sexuală şi viol, dar a evitat o condamnare pentru acuzaţiile cele mai grave, un verdict pe jumătate care constituie totuşi o victorie pentru mişcarea #MeToo, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Declarat vinovat de un tribunal din Manhattan pentru agresiune sexuală şi viol, Harvey Weinstein, 67 de ani, poate primi 25 de ani de închisoare maximum, dar nu riscă închisoare pe viaţă, căci juraţii l-au scăpat de acuzaţia de "prădător" sexual. 

Pedepasa sa va fi ulterior stabilită de judecătorul James Burke, care a condus pledoariile. 

Este vorba despre prima condamnare a unui caz post-MeToo. Cel al actorului Bill Cosby fiind rezultatul din procesele iniţiate în 2015, înainte ca mişcarea anti-agresiune sexuală să înceapă, în octombrie 2017. 

Juraţii au nevoie de cinci zile pentru a ajunge la o decizie în unanimitate, condiţie necesară pentru a pronunţa verdictul.

Juraţii ar trebui să pronunţe verdictul pe baza mărturiilor a trei femei, printre cele peste 80 care l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sau de agresiune sexuală. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.