Harvey Weinstein a formulat luni contestaţie privind condamnarea sa pentru agresiune sexuală şi viol, argumentând că judecătorul a făcut multe erori care au dus la un proces trucat, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avocatul lui Weinstein, Barry Kamins, a susţinut că judecătorul trebuia să excludă juratul 11, precizând că aceasta nu a fost imparţială deoarece scrisese un roman care implica exploatarea sexuală de către bărbaţi mai în vârstă. 

Kamins a susţinut, de asemenea, că judecătorul James Burke a exclus în mod necorespunzător mărturia care ar fi putut să-i fie de ajutor lui Weinstein. El a contestat şi decizia lui Burke de a permite din partea a trei femei să depună mărturie despre agresiuni sexuale de care nu este învinuit Weinstein. 

Weinstein, 69 de ani, a fost condamnat în februarie 2020 pentru două capete de acuzare: viol de gradul trei şi agresiune sexuală de gradul I. Juraţii l-au achitat de alte două învinuiri grave privind "agresiune sexuală". 

Fostul producător ispăşeşte o pedeapsă de 23 de ani de închisoare într-o închisoare de stat din apropiere de Buffalo, New York. Dacă condamnarea sa nu va fi anulată, el ar putea fi eliberat condiţionat cel mai devreme în noiembrie 2039. 

Harvey Weinstein, producător al unor filme ca „Pulp Fiction”, „Shakespeare in Love” şi „Sin City”, este, de la începutul mişcării #MeToo, primul bărbat acuzat de abuz sexual care este implicat într-un proces penal şi care este condamnat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.