Harvey Weinstein a angajat unul dintre cei mai apreciaţi avocaţi americani de drept penal pentru a îl apăra în New York, a anunţat, miercuri, un purtător de cuvânt al producătorului hollywoodian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit AFP, adăugarea avocatului Benjamin Brafman în echipa sa de apărare indică faptul că Harvey Weinstein se teme de acuzaţii penale în Manhattan, pentru un presupus viol.

Între foştii clienţi ai avocatului Benjamin Brafman se numără rapperul Sean Combs, care a fost achitat după ce a fost pus sub acuzare pentru comiterea unei agresiuni cu armă mortală, Dominique Strauss-Kahn, fost director al Fondului Monetar Internaţional, care a scăpat de urmărirea penală după ce a fost acuzat de agresiune sexuală, dar şi Martin Shkreli, ”bărbatul cel mai detestat din Statele Unite”.

Procurorul districtual din Manhattan pregăteşte un caz penal împotriva lui Weinstein. Într-o conferinţă de presă, şeful detectivilor Poliţiei din New York, Robert Boyce, a apreciat drept credibil cazul actriţei Paz de la Huerta datorită capacităţii acesteia de a-şi aminti fiecare moment al agresiunii. NYPD a precizat că în prezent strânge probe pentru un eventual mandat de arestare.

”Nu credem că este iminentă punerea sub acuzare a domnului Weinstein. Va fi făcută o prezentare oficială în numele său la momentul potrivit al anchetei şi credem cu tărie că vom demonstra că nu sunt garantate acuzaţii penale”, a transmis, miercuri, un purtător de cuvânt al lui Harvey Weinstein.

Biroul procurorului districtual din Manhattan a refuzat să comenteze.

Actriţa Paz de la Huerta l-a acuzat pe Weinstein că a violat-o de două ori în apartamentul ei din New York, în 2010, iar poliţia din acest oraş a transmis că povestea ei este ”credibilă”.

Mărturia actriţei Paz de la Huerta se adaugă altor 93 de femei care au declarat că au fost hărţuite de producător. Dintre acestea, 14 spun că au fost violate de magnatul de la Hollywood.

În afară de New York Police Department (NYPD), mai desfăşoară anchete în cazul Weinstein: Departamentul de poliţie din Los Angeles (LAPD), Beverly Hills PD şi Metropolitan Police din Londra (Scotland Yard).

Scandalul „Weinstein” a început pe 5 octombrie, după ce The New York Times şi The New Yorker au publicat articole în care mai multe femei îl acuzau pe producător de hărţuire sexuală. Între ele, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow şi Angelina Jolie, Cara Delevingne, fotomodele şi angajate ale lui Harvey Weinstein. În plus, alte femei, între care se numără Rose McGowan, îl acuză de viol. Weinstein, în vârstă de 65 de ani, susţine că orice relaţie sexuală a fost consimţită.

Producătorul a fost concediat din Weinstein Co., după ce anunţase că se retrage pentru o perioadă nedeterminată de la cârma firmei pe care a înfiinţat-o împreună cu fratele lui, Bob. Harvey Weinstein a demisionat apoi din consiliul de conducere al companiei.

Mai mulţi laburişti, membri ai Parlamentului, i-au cerut prim-ministrului Theresa May să retragă titlul de Comandor al Imperiului Britanic pe care producătorul Harvey Weinstein l-a primit în 2004.

Soţia lui Harvey Weinstein, Georgina Chapman, cofondatoare a brandului de lux Marchesa, a anunţat, pe 10 octombrie, că se desparte de producător, pentru „acţiunile sale de neiertat”.

Emmanuel Macron a spus că a început procedurile de retragere a Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare acordat în 2012 lui Harvey Weinstein.

BAFTA (British Film Academy of Film and Television Arts) i-a retras producătorului statutul de membru. În plus, consiliul Academiei de Film Americane a votat ”cu mult peste majoritatea de două treimi care era necesară” pentru ca lui Harvey Weinstein să îi fie retras titlul de membru. El a fost dat afară din rândul membrilor Sindicatului Regizorilor Americani (DGA) şi ai The Television Academy.

Producţiile cinematografice la care a lucrat Harvey Weinstein însumează peste 300 de nominalizări la Oscar şi 81 de premii oferite de Academia de Film Americană. El a primit un premiu Oscar pentru filmul ”Shakespeare in Love”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.