Harta realizată de Walt Disney pentru primul parc tematic care îi poartă numele şi care a fost construit în sudul Californiei a fost adjudecată la licitaţie, în Los Angeles, contra sumei de 708.000 de dolari (555.839 de lire sterline), potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Harta din 1953, desenată cu cerneală şi colorată de mână, a fost creată de Walt Disney împreună cu artistul Herb Ryman şi a fost prezentată investitorilor pentru construirea primului parc tematic, în Anaheim. Primul Disneyland a fost construit pe o suprafaţă de peste 400.000 de metri pătraţi. 

Pe hartă sunt reprezentate castelul Frumoasei Adormite şi secţiunile Fantasy Land, Land of Tomorrow şi Frontier Land, care există acum în parcul de distracţii.

Harta a aparţinut, pe rând, unor angajaţi ai companiei sau prieteni ai creatorului de benzi desenate, însă vânzătorul de acum a dorit să rămână anonim, au spus reprezentanţii casei de licitaţii Van Eaton Galleries din Los Angeles.

Harta, colorată de mână în două zile, a fost adnotată de creatorul lui Mickey Mouse pentru parcul care a fost construit în 1955. 

De la deschidere, în urmă cu mai mult de 60 de ani, parcul a fost vizitat de 650 de milioane de vizitatori şi a fost desemnat primul cel mai vizitat parc tematic din lume în 2015.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.