Cineaşti şi actori precum Guillermo del Toro, Alfonso Cuarón, Alejandro G. Iñárritu şi Salma Hayek se numără între cei care au pus bazele Sifonóforo, fond de urgenţă pentru domeniul audiovizual, prin care sunt sprijiniţi lucrătorii din industria cinematografică mexicană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 30.000 de familii din Mexic şi-au pierdut sursa de venit în această perioadă şi, având în vedere că nu este sigur când vor putea fi reluate activităţile în industrie, „cei mai vulnerabili colaboratori ai noştri nu mai pot aştepta”, a transmis Academia mexicană de film, citată de Variety.

Iñárritu a declarat joi la conferinţa prin care a fost anunţată iniţiativa: „Cei care fac film reprezintă un trib fragil, cu mulţi oameni care fac o muncă obişnuită, dar extraordinară prin specificictatea ei şi anii necesari pentru pregătire. Această pauză prin care trecem pune în pericol acest trib de ţigani, care suntem noi, toţi cei ce fac cinema”.

Sifonóforo este format din cineaşti şi actori şi are în vedere colaborarea cu Academia mexicană de film pentru a sprijini oamenii care, zi de zi, ajută la transformarea ideilor în imagini.

Lucrătorii din industrie pot face solicitări de ajutor pe site-ul Sifonóforo, iar acestea vor fi evaluate în parte. Ajutoarele financiare vor fi acordate timp de două luni sau până când fondurile vor fi epuizate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.