Grupul progressive metal Tool va lansa al cincilea album de studio la finalul lunii august, după treisprezece ani de la „10.000 Days”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trupa a publicat un teaser video pe contul de Twitter, care prezintă un nou logo şi data de 30 august.

Este aşteptat ca noul album să includă piesele „Invincible” şi „Descending”, cântate de grup în show-urile susţinute recent în Europa.

Materialul a fost produs de Joe Barresi şi masterizat de Bob Ludwig, care a lucrat la cel mai recent album al grupului, apărut în 2006.

În ultimul an, au apărut mai multe variante privind lansarea următorului disc Tool. În luna ianuarie, toboşarul Danny Carey spunea că el va apărea în aprilie. Liderul grupului, Maynard James Keenan, a precizat în primăvară că va fi lansat „între mijlocul lunilor mai şi iulie”. În luna mai, trupa a cântat prima dată cele două noi piese.

Tool este formată din Maynard James Keenan (voce, chitară), Danny Carey (tobe), Adam Jones (chitară) şi Justin Chancellor (bas).

Formaţia a fost înfiinţată în 1990, la Los Angeles, de Maynard James Keenan (voce, chitară), şi a debutat cu albumul „Undertow", trei ani mai târziu. A câştigat trei premii Grammy - dintre care două pentru cea mai bună interpretare metal: „Ænema", de pe albumul „Ænima" (1996), şi „Schism", de pe albumul „Lateralus" (2001), iar al treilea trofeu i-a fost acordat lui Adam Jones pentru grafica albumului „10,000 Days" (2006).

Keenan este şi fondatorul proiectelor muzicale A Perfect Circle şi Puscifer. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.