Designerul francez Hedi Slimane, pionier al aspectului skinny la Dior şi Yves Saint Laurent, a câştigat 9,3 milioane de euro în urma unui conflict în instanţă pe care l-a avut cu grupul de lux Kering. Reprezentanţii grupului vor contesta această hotărâre, scrie AFP.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Documente dintr-o instanţă, consultate, vineri, de AFP, arată că „sultanul aspectului skinny” a fost plătit cu doar 667.000 de euro din cei 10 milioane de euro care i-au fost promişi pentru ultimul an în care a ocupat o funcţie de conducere la casa de modă Saint Laurent, deţinută de Kering.

Un purtător de cuvânt al Kering a spus pentru AFP că grupul va ataca această hotărâre a instanţei.

Hedi Slimane, în vârstă de 49 de ani, şi-a încheiat colaborarea cu grupul Kering în anul 2016, după care s-a alăturat companiei rivale Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH). În februarie, el a devenit director artistic, de creaţie şi imagine la Céline, casă de modă deţinută de LVMH.

LVMH îi permite lui Slimane să creeze o linie vestimentară pentru bărbaţi în cadrul companiei, care până în prezent a lansat doar articole vestimentare pentru femei.

Această hotărâre a instanţei în favoarea lui Slimane a venit la doi ani după ce un tribunal din Paris a obligat Kering să îi plătească 13 de milioane de dolari designerului, în baza unei clauze de neconcurenţă din contractul său. Grupul a atacat şi acea hotărâre.

Slimane, în vârstă de 49 de ani, a fost director de creaţie la Saint Laurent în perioada 2012 – 2016, în care a schimbat numele casei de modă, i-a modificat logo-ul, i-a redefinit imaginea (fiind, de asemenea, un fotograf de succes, n.r.), a deschis un nou atelier în locuinţa lui din Los Angeles şi a abordat un nou segment de public, mai tânăr. Creaţiile lui au generat încasări considerabile pentru Dior şi Saint Laurent.  

Hedi Slimane s-a născut într-un cartier locuit de oameni din clasa de mijloc a capitalei francize, având un tată Tunisian şi o mamă cu origini italiene, care a fost croitoreasă. Iniţial şi-a droit să fie jurnalist, după care s-a îndreptat către modă, după ce a devenit asistent al lui Jean-Jacques Picart, unul dintre fondatorii casei de modă Christian Lacroix.

Supranumit „sultanul aspectului skinny”, Slimane a creat ţinute pentru starul rock David Bowie, a cărui siluetă skinny a dominat stilul masculin timp de peste un deceniu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.