Grupul Disney a dezvăluit noi detalii despre cele două parcuri tematice inspirate din franciza cinematografică ”Războiul stelelor/ Star Wars”, care vor fi inaugurate în anul 2019, informează site-ul revistei New Musical Express.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul Disney a publicat luni un prim teaser pentru mult aşteptatele parcuri de distracţii inspirate din franciza ”Star Wars”.

În 2015, grupul american a confirmat că fiecare dintre cele două parcuri ”Star Wars Land” - unul în cadrul Disneyland California, celălalt în cadrul Walt Disney World Florida - va avea o suprafaţă de 5,6 hectare.

Graţie acestor suprafeţe considerabile, cele două parcuri vor deveni cele mai mari extensii ale unor parcuri cu tematică unică din întreaga istorie a grupului Disney.

Bob Iger, CEO-ul Disney, a dezvăluit că ambele parcuri vor fi inaugurate în 2019 - anul în care va fi lansat ”Star Wars: Episode IX”, ultimul opus din actuala trilogie din franciza ”Star Wars”.

Pe lângă noul teaser, Disney a prezentat şi câteva detalii despre un ”sat izolat” care va face parte din cele două parcuri.

”Satul izolat a fost în trecut o intersecţie de drumuri pentru vechile rute comerciale subluminice, însă importanţa lui a scăzut odată cu dezvoltarea călătoriilor în hiperspaţiu. În prezent casă a acelora care preferă să aibă parte de mai puţină atenţie, satul a devenit un port căutat de contrabandişti, comercianţi mai puţin cinstiţi şi aventuroşi care călătoresc dincolo de graniţele cunoscute, în spaţiul neexplorat. Este şi un rai convenabil pentru aceia care vor să evite extinderea Primului Ordin”, au transmis oficialii grupului Disney.

După publicarea noului teaser, Bob Iger a făcut o nouă declaraţie pe această temă: ”Sunt încântat să vă anunţ următorul capitol din istoria îndelungată şi entuziasmantă a relaţiei dintre Disney Parks şi Star Wars. Vom crea o lume nouă, uluitoare, care va deveni cea mai mare extindere din toate timpurile a unui parc cu tematică unică”.

”Aceste noi facilităţi de la Disneyland şi Walt Disney World îi vor transporta pe vizitatori pe o planetă cu totul nouă din seria «Star Wars»”, vor include o aventură epică, în care vizitatorii se vor afla la mijlocul unei bătălii climatice între Primul Ordin şi Rezistenţă”, a adăugat Bob Iger.

Următorul film din seria ”Războiul stelelor”, intitulat ”Star Wars: The Last Jedi”, va fi lansat pe marile ecrane din America de Nord pe 15 decembrie.

Franciza cinematografică ”Star Wars”, creată de cineastul George Lucas, conţine deocamdată şapte filme SF, cu o acţiune plasată într-o galaxie îndepărtată.

În anul 2012, studiourile Disney au cumpărat franciza ”Star Wars” de la Lucasfilm, compania de producţie deţinută de George Lucas, cu suma de 4,06 miliarde de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.