Preşedintele Recording Academy, Harvey Mason Jr., a urcat, duminică, pe scena Grammy 2024 pentru a aduce un omagiu victimelor masacrului de la festivalul de muzică Supernova, care a declanşat războiul dintre Israel şi Hamas pe 7 octombrie 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În această seară, sărbătorim lumea muzicii", a spus el. "Fiecare dintre noi, indiferent de unde venim, suntem uniţi de experienţa comună a muzicii. Ea ne aduce împreună aşa cum nimic altceva nu o poate face şi de aceea muzica trebuie să fie întotdeauna spaţiul nostru sigur. Atunci când acesta este încălcat, loveşte chiar în miezul a ceea ce suntem". 

Mason a reamintit, de asemenea, tragediile de la sala de concerte Bataclan din Paris, în 2015, de la Manchester Arena din Anglia, în 2017, şi de la festivalul de muzică Route 91 Harvest din Las Vegas, în 2017.

În legătură cu atacul asupra participanţilor la festivalul din 7 octombrie, unde peste 360 de persoane au fost ucise şi alte 40 au fost răpite de gruparea teroristă Hamas în cel mai grav masacru civil din istoria Israelului, el a declarat: "Acea zi şi toate zilele tragice care au urmat au fost îngrozitoare pentru lume, în timp ce plângem pierderea tuturor vieţilor nevinovate".

Mason a continuat: "Trăim într-o lume divizată de atât de multe lucruri. Şi poate că muzica nu poate rezolva totul, dar să fim cu toţii de acord, muzica trebuie să rămână terenul comun pe care ne aflăm cu toţii, împreună, în pace şi armonie. Pentru că muzica a fost întotdeauna unul dintre cei mai mari conectori ai umanităţii". 

El a vorbit despre puterea muzicii de a uni şi a explicat că muzicienii din cvartetul de coarde care a cântat în fundal - format din artişti de origine palestiniană, israeliană şi arabă - a realizat ceva frumos. "Acum este momentul ca noi, pentru umanitate, să cântăm împreună, să ne unim cu empatie şi cu dragoste".

Gala premiilor Grammy reprezintă primul spectacol de premiere important din întreg sezonul 2024.

În cursul serii, Annie Lennox a făcut apel la încetarea focului şi la pace în lume la finalul prestaţiei sale din segmentul In memoriam. 

Iar în timpul apariţiei pe covorul roşu, Montana Tucker, cântăreaţă, compozitoare şi vedetă a reţelelor de socializare, a purtat o panglică galbenă supradimensionată pe partea din faţă a rochiei sale, cu mesajul "Bring Them Home" (Aduceţi-i acasă).

Panglicile galbene sunt un semn de susţinere pentru ostaticii care sunt încă ţinuţi în captivitate de Hamas de la atacul din 7 octombrie. Se crede că 136 de israelieni sunt în prezent ţinuţi în captivitate.

Cea de-a 66-a ediţie a Premiilor Grammy, prezentată de Trevor Noah, a fost transmisă în direct, duminică, din Los Angeles.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.