Grădina Zoologică Smithsonian deplânge moartea lui Luke, un leu african în vârstă de 17 ani, anunţă CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luke, patriarhul leilor africani din Grădina Zoologică Naţională Smithsonian, a murit la vârsta de 17 ani, aceasta fiind, conform reprezentanţilor grădinii zoologice, speranţa medie de viaţă pentru leii crescuţi în captivitate.

Felina a fost eutanasiată pe 19 octombrie, potrivit unui comunicat de presă al grădinii zoologice. De câţiva ani se confrunta cu probleme de sănătate.

„Luke a fost cu adevărat „regele” expoziţiei de feline mari”, a afirmat Craig Saffoe, unul dintre curatorii grădinii zoologice, în comunicat.

„A fost blând cu prietenii săi, Naba şi Shera, şi un tată extrem de răbdător şi protector cu toţi cei 13 pui ai săi”, se arată în comunicat, precizându-se că Luke a contribuit la supravieţuirea speciei sale, dar şi la o mai bună cunoaştere şi apreciere faţă de specia sa din partea milioanelor de vizitatori ai grădinii zoologice.

Leul a suferit „discomfort ocazional şi şchiopăta cu membrul anterior drept din 2016”, se spune în comunicat.

El a fost supus unei tomografii computerizate, fiindu-i descoperită o leziune pe coloana vertebrală, dar nu a fost operat, din cauza riscului de complicaţii. În schimb, a primit tratament nechirurgical pentru problemele coloanei vertebrale, inclusiv steroizi, medicamente orale, terapie cu laser pentru ţesuturi profunde şi acupunctură.

La începutul lunii octombrie, îngrijitorii grădinii zoologice au observat, la o cântărire de rutină, că Luke a slăbit 8 kilograme. De asemenea, el avea episoade frecvente de pierdere a apetitului.

În timpul unui examen din 19 octombrie, i-au detectat mase chistice în întreg ficatul, iar afecţiunea coloanei vertebrale s-a agravat.

„Având în vedere aceste constatări, calitatea generală a vieţii pe termen lung a lui Luke a fost considerată slabă, iar echipa de îngrijire a animalelor a decis să-l eutanaseze”, a explicat grădina zoologică în comunicat.

Luke s-a născut într-o rezervaţie privată din Africa de Sud în 2005 şi a sosit la Washington, DC în 2006.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.