Globurile de Aur, care recompensează realizările în cinematografie şi televiziune, vor fi decernate pe 9 ianuarie 2022, a anunţat Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o scrisoare deschisă adresată creatorilor şi actorilor, publicată online joi seară, HFPA a transmis că, deşi ceremonia din 2022 nu va fi televizată - NBC renunţând la aceasta în urmă cu câteva luni, în contextul controversei legat de lipsa diversităţii în forul care acordă trofeele -, ea va avea loc pe 9 ianuarie.

„În ultimii 78 de ani, ne-am bucurat să ştim că scena noastră a fost gazda unora dintre cele mai importante momente. Globurile de Aur au ajutat la descoperirea unor cineaşti, au schimbat traiectoria unor cariere şi au recunoscut programe şi interpretări inovatoare”, se arată în mesaj. „Deşi Globurile de Aur nu vor fi televizate în ianuarie 2022, vom continua tradiţia de 78 de ani de recunoaştere a excelenţei în televiziune şi film. Prin screeners, link-uri, streaming şi, în unele cazuri, cinematografe, vă asigurăm că am consumat tot conţinutul eligibil pentru un proces de vot corect şi echitabil”.

NBC a anunţat în luna mai a acestui an că nu va transmite gala din 2022, după o serie de dezvăluiri legat de lipsa diversităţii şi de regulile din cadrul organizaţiei care acordă trofeele.

HFPA a făcut o serie de reforme, iar cel mai recent a adăugat 21 de noi membri, cu drept imediat de vot. Cei 21 de jurnalişti fac ca numărul total al membrilor organizaţiei să crească cu 20%. În 2022, organizaţia condusă de Helen Hoehne estimează că va include un număr similar de membri.

„Ultimele opt luni au fost dificile, dar suntem mândri de schimbările pe care am reuşit să le facem până acum. (...) Suntem nerăbdători să omagiem excelenţa în film şi televiziune pe 9 ianuarie 2022”, se mai arată în scrisoare.

Între producţiile înscrise pentru nominalizare la categoria „film în altă limbă decât engleza” se află şi „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, de Radu Jude. Lungmetrajul este şi propunerea României pentru nominalizare la Oscar 2022.

Nominalizările la Globurile de Aur vor fi anunţate pe 13 decembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.