Globurile de Aur, afectate de o serie de scandaluri cu privire la rasism, sexism, corupţie, şi-au anunţat marţi revenirea la televiziune în 2023, unde vor încerca să-şi recapete gloria de odinioară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Suntem încântaţi să anunţăm revenirea Globurilor de Aur la (canalul) NBC”, a declarat Helen Hoehne, preşedintele Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood (HFPA), care jurizează aceste premii, într-un comunicat de presă.

La începutul anului 2022, ceremonia a avut loc fără a fi transmisă la televizor. Partenerul obişnuit, NBC, a renunţat să difuzeze evenimentul, deoarece HFPA a fost ţinta unor acuzaţii care i-au subminat serios reputaţia.

Peste 100 de agenţi scriseseră HFPA în primăvara anului 2021, cerându-i să pună capăt „comportamentului discriminatoriu şi neprofesional, erorilor etice şi corupţiei”.

În faţa acestui scandal, organizaţia a anunţat rapid o serie de reforme, inclusiv o recrutare fără precedent de noi membri pentru a îmbunătăţi reprezentarea minorităţilor în cadrul acesteia.

„HFPA se angajează să facă schimbări semnificative şi să susţină programe care pun diversitatea, incluziunea şi transparenţa pe primul loc”, a transmis marţi organizaţia.

În 2021, Los Angeles Times a investigat funcţionarea sa şi a dezvăluit în special că printre membrii săi nu erau persoane de culoare. De atunci, organizaţia a inclus 103 noi membri. Dar, staruri precum Scarlett Johansson şi Mark Ruffalo au denunţat public aceste reforme ca fiind insuficiente, în timp ce Tom Cruise a returnat organizaţiei, în semn de protest, cele trei Globuri de Aur câştigate. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.