Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA) nu a reuşit să convingă vreo celebritate să prezinte anul acesta câştigătorii trofeelor Globurile de Aur, ce vor fi anunţaţi pe 9 ianuarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Variety a obţinut o copie a e-mail-ului trimis către mai multe agenţii de impresariat de reprezentantul HFPA care se ocupă cu stabilirea prezentatorilor. Potrivit mai multor surse, nicio celebritate nu a fost de acord să participe la gală în ipostaza de gazdă.

„Gala Globurilor de Aur va merge mai departe cu un eveniment restrâns pe 9 ianuarie în cadrul căruia nu vor fi doar recompensate cele mai bune reprezentaţii în televiziune şi film pentru 2021, ci va fi recunoscută şi importanţa susţinerii creativilor din industrie. Evenimentul de anul acesta va sărbători şi onora o varietate de programe comunitare care dau forţă cineaştilor incluzivi şi jurnaliştilor să îşi urmeze pasiunile. HFPA a sprijinit financiar timp de decenii organizaţii importante insuficient deservite şi va continua să investească în viitorii lideri ai industriei noastre”, se arată în scrisoare.

Potrivit HFPA, în ultimii 25 de ani, asociaţia a donat 50 de milioane de dolari către mai mult de 70 de programe şi organizaţii ce au legătură cu industria divertismentului.

Nu au fost dezvăluite detalii legat de desfăşurarea ceremoniei de la Beverly Hilton.

Numărul invitaţilor va fi limitat, iar cei care vor participa trebuie să prezinte dovada vaccinării complete anti-Covid, inclusiv a administrării booster-ului, dar şi un rezultat negativ la un test PCR. Purtarea măştii va fi obligatorie pe tot parcursul ceremoniei.

Lungmetrajele „Belfast” şi „The Power of the Dog” şi serialul „Succession” au primit cele mai multe nominalizări pentru a 79-a ediţie a premiilor Globurile de Aur.

Nominalizările şi trofeele pentru 25 de categorii - film şi televiziune - sunt acordate în urma votului celor aproximativ 110 membri ai HFPA.

Marii câştigători ai celei de-a 78-a ediţii a galei, care a avut loc în martie 2021, au fost lungmetrajele „Nomadland” şi „Borat Subsequent Moviefilm” şi serialele „The Crown” şi „Schitt’s Creek”.

Ulterior, asociaţia a fost subiectul unei controverse după mai multe articole apărute în presa americană ce critica lipsa de diversitate din for. NBC a anunţat în luna mai că nu va mai transmite gala din 2022, iar HFPA a precizat ulterior că a făcut mai multe modificări în regulament şi a inclus anul acesta mai mult de douăzeci de noi membri.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.