„Glass Onion: A Knives Out Mystery” cu Daniel Craig va avea premiera mondială sâmbătă, la Toronto International Film Festival şi va fi disponibil pe Netflix începând cu 23 decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În continuarea filmului „Knives Out”, semnat de Rian Johnson, detectivul Benoit Blanc pleacă în Grecia pentru a dezlega un mister care implică o nouă serie de suspecţi plini de culoare.

În distribuţie sunt: Daniel Craig, Edward Norton, Janelle Monáe, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Jessica Henwick, Madelyn Cline, Kate Hudson şi Dave Bautista. 

„Expresia la care mă tot întorceam atunci când vorbeam despre primul film a fost: E un carusel, nu un joc de cuvinte încrucişate. Este o greşeală des întâlnită atunci când scrii un text poliţist, crezând că faci un joc de cuvinte încrucişate şi că distracţia constă în faptul că publicul va analiza de fapt toate aceste detalii şi va înţelege”, a precizat scenaristul, regizorul şi producătorul Rian Johnson.

Potrivit lui Johnson, titlul filmului în limba engleză, un omagiu adus cântecului „Glass Onion” din 1968 al formaţiei The Beatles, se datorează în parte înclinaţiei lui Blanc către exprimările bombastice. „Caut tot timpul elemente amuzante, de care Blanc să se poată agăţa şi pe care să le poată transforma în metafore chinuite şi folosite în exces”, spune el.

„Toate acestea sunt perfect vizibile încă de la bun început. Aşadar, m-am gândit la ceva limpede, transparent, şi aşa am ajuns la «glass» (sticlă). Şi voi fi foarte sincer. Pur şi simplu am luat telefonul şi am căutat printre melodii după cuvântul «glass». Mi-am imaginat că trebuie să existe piese care să conţină cuvântul acesta. Şi mă gândeam aşa: «Să fie o fortăreaţă de sticlă? Un castel de sticlă? Sau un om din sticlă?» Primul rezultat al căutării a fost «Glass Onion», pentru că sunt un mare fan al trupei The Beatles”. 

Publicul îl va cunoaşte mai bine pe Blanc în acest nou film. „În primul film, din cauza structurii acestuia, Marta, personajul interpretat de Ana de Armas, s-a aflat în mare măsură în centrul atenţiei, iar Blanc a fost mai degrabă ameninţarea. Având în vedere structura poveştii, aproape că a fost eroul negativ, pentru că publicul s-a temut că, pe parcurs, el va reuşi să o prindă şi va fi nevoit să o dea pe mâna justiţiei. Aşadar, în primul film, Blanc nu s-a încadrat perfect în rolul de erou şi a fost mai degrabă un fel de enigmă. Pe de altă parte, în acest lungmetraj, Blanc primeşte invitaţia de veni pe insulă pentru a dezlega un mister legat de o crimă. Aşadar, facem cunoştinţă cu toţi aceşti oameni şi pătrundem în această lume prin ochii lui”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.