„Ghostbusters: Afterlife”, continuare a comediei SF din 1984, a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend cu încasări de 44 de milioane de dolari, potrivit boxofficemojo.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul regizat de Jason Reitman îi are în distribuţie pe Paul Rudd, Carrie Coon şi Mckenna Grace. Acţiunea are loc la câteva decenii după povestea celor trei parapsihologi vânători de fantome. 

La nivel internaţional, producţia cu buget de 75 de milioane de dolari a generat încasări de 16 milioane de dolari în 31 de pieţe.

Lungmetrajul fantasy „Eternals”, producţie Marvel regizată de Chloé Zhao, a coborât în box office-ul nord-american de weekend pe poziţia a doua, după ce, în al trelea weekend de la debut, a înregistrat încasări de 10,8 milioane de dolari.

Cel de-al 26-lea titlu din Universul cinematografic Marvel reprezintă o expansiune a acestuia prin cei zece supereroi nemuritori care au protejat Pământul şi i-au modelat istoria şi civilizaţiile de la începutul timpului. Din distribuţie fac parte Richard Madden, Angelina Jolie, Gemma Chan, Kit Harington şi Salma Hayek.

Comedia pentru copii „Clifford the Big Red Dog”, în care dragostea unei fetiţe pentru căţelul ei face ca animalul să crească până devine uriaş, a ocupat locul al treilea, în coborâre o poziţie, după ce, în al doilea weekend de la lansare, a generat încasări de 8,1 milioane de dolari.

„King Richard”, cu Will Smith în rolul tatălui şi antrenorului surorilor Venus şi Serena Williams, a debutat pe poziţia a patra în top, cu încasări de 5,7 milioane de dolari.

Filmul regizat de Reinaldo Marcus Green e bazat pe evenimente reale şi urmăreşte călătoria lui Richard Williams, un tată intransigent, care a contribuit la creşterea a doi dintre cei mai de succes sportivi din toate timpurile.

„Dune”, ecranizarea lui Denis Villeneuve a romanului omonim scris de Frank Herbert, cu Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac şi Zendaya, s-a clasat pe poziţia a cincea, în coborâre două locuri.

În al cincilea weekend de la lansare, filmul a generat încasări de 3 milioane de dolari.

Top 10 al box office-ului nord-american de weekend este completat de lungmetrajul SF „Venom: Let There Be Carnage”, filmuld e acţiune „No Time to Die”, dramele „The French Dispatch” şi „Belfast” şi de animaţia „Ron's Gone Wrong”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.