Poliţia din Berlin a anunţat luni arestarea unui bărbat în vârstă de 58 de ani care ar fi încercat să vândă lucruri personale ale lui John Lennon, printre care jurnale intime furate de la soţia muzicianului, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul, a cărui identitate nu a fost divulgată, a fost arestat preventiv în timp ce un al doilea suspect se află în Turcia, potrivit unui purtător de cuvânt al Parchetului de la Berlin, Martin Steltner.

Aceste bunuri, care "includ diferite jurnale pe care chiar el le-a scris" au fost furate de la Yoko Ono din New York, în 2006, şi au reapărut în 2014 la Berlin, a precizat el într-un video publicat pe Twitter. 

Obiectele au fost confiscate de poliţie în cursul anului, dar arestarea bărbatului a avut loc abia luni. Autorităţile au precizat că nu pot dezvălui când vor fi restituite aceste obiecte văduvei lui John Lennon. 

Figură legendară a trupei The Beatles alături de Paul McCartney, John Lennon a fost împuşcat de un fan cu probleme mintale, la New York, pe 8 decembrie 1980. John Lennon, născut pe 9 octombrie 1940, a fost lider al formaţiei The Beatles, cunoscut pentru acţiunile sale activiste şi pentru cele 11 albume solo, lansate după 1968.

Potrivit AFP, una dintre jachetele din piele ale lui John Lennon a fost vândută în februarie pentru 10.400 de lire sterline (11.700 de euro) la o licitaţie în Anglia. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.