George Lucas, 79 de ani, părintele sagăi "Războiul Stelelor", va primi un Palme d'Or onorific la 25 mai, în cadrul ceremoniei de închidere a celei de-a 77-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, în sudul Franţei, au anunţat marţi organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Festivalul de Film de la Cannes a ocupat întotdeauna un loc special în inima mea", a declarat George Lucas într-un comunicat de presă al festivalului. "Am fost surprins şi încântat când primul meu film, 'THX-1138', a fost selectat pentru a fi proiectat pe Croazetă în 1971". "De atunci, m-am întors la Festival în mai multe rânduri în calitate de scenarist, regizor şi producător. Sunt cu adevărat onorat de această recunoaştere specială care înseamnă atât de mult pentru mine". 

Festivalul de la Cannes îl compară cu J.R.R. Tolkien, scriitorul şi creatorul "Stăpânului inelelor": George Lucas "îşi imaginează un univers, cu geografia, populaţiile, limbile, valorile morale şi chiar cu vehiculele sale".

Prin "cele 9 episoade din saga 'Războiul Stelelor', dintre care patru le-a regizat el însuşi, George Lucas a construit un imperiu hollywoodian", spun, de asemenea, reprezentanţii festivalului a cărui viitoare ediţie va avea loc între 14 şi 25 mai.

George Lucas este, de asemenea, "un producător de excepţie", subliniază organizatorii Festivalului: în afară de "Star Wars", el este "asociat cu dezvoltarea unor filme mitice ale mai multor regizori, de la 'Kagemusha' al lui Akira Kurosawa la saga 'Indiana Jones', pe care a imaginat-o (lansată de Steven Spielberg în spatele camerei de filmat, n.r.)".

Selecţia oficială de la Cannes va fi dezvăluită joi. Prezenţa unora dintre cele mai mari nume ale cinematografiei de la Hollywood a fost deja anunţată. Kevin Costner revine în western cu "Horizon: An American Saga", prezentat în afara competiţiei. Tot în afara competiţiei, "Furiosa", ultimul episod din franciza "Mad Max" a lui George Miller, va onora covorul roşu cu starurile sale Anya Taylor-Joy şi Chris Hemsworth.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.