Genţi Hermès şi Chanel, vinuri de colecţie, artă sacră, opere de valoare muzeală şi bijuterii fac obiectul licitaţiilor organizate de Artmark în luna decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prima licitaţie a lunii este dedicată genţilor şi vinurilor de colecţie. Modele unice Hermès - Kelly şi Birkin, piese rare Chanel, Louis Vuitton şi Gucci cu aplicaţii din aur şi paladium, şi vinuri deosebite din vechi podgorii franţuzeşti vor fi licitate pe 8 decembrie, de la ora 18:30.

Cele 222 de loturi au preţuri de pornire cuprinse între 25 de euro şi 27.000 de euro. Cel mai scump este „Birkin 30” - rarisimă geantă Hermès, din piele de crocodil, de culoare Scheherazade Pink, de damă, care vine însoţită de cutia originală. Preţul de listă al acesteia este 82.000 de euro.

Pe 9 decembrie, este programată să aibă loc licitaţia de Crăciun - artă sacră. Cele 180 de obiecte sacre, unele de colecţie, pe lemn sau pe sticlă au preţuri de pornire de la câteva zeci de euro la 2.000 de euro.

Icoană pe lemn „Maica Domnului cu Pruncul pe tron (Hodighitria)”, Ţara Românească, şcoală grecească, a doua jumătate a sec. XVIII
Icoană pe lemn „Maica Domnului cu Pruncul pe tron (Hodighitria)”, Ţara Românească, şcoală grecească, a doua jumătate a sec. XVIII

Următoarea zi va fi dedicată licitaţiei caritabile Festivalul Brazilor de Crăciun, în beneficiul organizaţiei Salvaţi Copiii România. Aici sunt incluse 30 de loturi, obiecte de artă şi brazi concepuţi de diverşi designeri.

„Bradul copilăriei” - Florin Ghenade şi Ştefan Câlţia
„Bradul copilăriei” - Florin Ghenade şi Ştefan Câlţia

Pe 16 decembrie, va avea loc licitaţia de iarnă care va cuprinde o secţiune caritabilă pentru sprijinirea Casei memoriale „Doina Cornea”.

Cele mai importante nume ale artei româneşti, opere de valoare muzeală, importante colecţii se regăsesc aici, alături de obiecte care au aparţinut scriitoarei şi disidentei.

Lucrări de Nicolae Grigorescu, Corneliu Baba, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Theodor Aman, Gheorghe Petraşcu şi Alexandru Ciucurencu se numără între cele 225 de loturi între care se află şi picturi semnate Doina Cornea.

„Peisaj de vară”, de Alexandru Ciucurencu
„Peisaj de vară”, de Alexandru Ciucurencu

Pe 17 decembrie vor fi licitate bijuterii şi artă decorativă, iar pe 22 decembrie, o colecţie de ceasuri.

Toate licitaţiile vor avea loc exclusiv online.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.