Muzicianul american Gene Simmons, liderul trupei Kiss, a declarat că cei nevaccinaţi împotriva Covid-19 reprezintă duşmani şi că nu vrea să îşi rişte viaţa doar pentru că unii cred că au drepturi iluzorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat de Steve Harkins de la Rock N’ Roll Channel a Talkshoplive ce părere are despre cei care refuză vaccinarea, artistul în vârstă de 72 de ani a răspuns: „Dacă eşti  e dispus să mergi nevaccinat printre noi, eşti un duşman. Nu îmi pasă de convingerile tale politice. Nu ai voie să infectezi pe cineva doar pentru că ai impresia că ai drepturi care sunt, desigur, iluzorii”.

„Nu ai permisiunea să treci pe culoarea roşie a semaforului - de fapt, guvernul are dreptul să îţi spună să te opreşti. Trebuie să porţi centura de siguranţă. Dacă îţi spun că nu poţi fuma într-o clădire, nu poţi fuma într-o clădire. Iar asta nu pentru că ei vor să îţi ia drepturile, ci pentru că noi, ceilalţi, urâm asta! Nu vrem să mirosim fumul tău. Nu vreau să iau boala ta. Nu vreau să îmi risc viaţa doar pentru că tu vrei să treci pe roşu”, a completat el.

Simmons nu s-a oprit aici: „Toată ideea asta - această idee halucinantă, rea, cum că poţi face ce vrei şi restul lumii poate să fie condamnată este chiar cumplită. Trebuie să identificăm acei oameni şi să îi scoatem la lumină, ca să ştiţi cine sunt. Ştii care îţi sunt prietenii după cât de mult ţin la tine. Asta include şi Covid”.

Gene Simmons a respins convingerea că cei care mor din cauza Covid-19 sunt fie supraponderali, fie fumători.

„Pentru cei care nu cred că e real, peste 5 milioane de fiinţe umane au murit de Covid. Ştiu că există oameni din Societatea Pământului Plat care cred asta şi oameni care cred în tot felul de lucruri precum au murit pentru că erau graşi sau pentru că au fumat. Nu, prostule, au murit pentru că au luat Covid. Şi încă sunt mulţi oameni care nu cred asta şi trebuie să aflaţi cine sunt. Nu îmi pasă dacă jucaţi fotbal sau nu, staţi departe de oamenii cărora nu le pasă de sănătatea voastră”, a adăugat el.

Muzicianul, în definitiv, susţine că toate părţile politicii sunt „malefice”. „A devenit politic. Din păcate, extrema dreapta şi extrema stângă sunt ambele malefice. Toate împrăştie tot felul de absurdităţi, nu îmi place niciuna. Politica este duşmanul”.

„Umanismul şi umanitatea - asta ar trebui să îmbrăţişăm. Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine. Pentru Dumnezeu, dacă voi căsca în prezenţa ta, îmi voi pune mâna la gură. Căscatul nu este un eveniment care ameninţă viaţa. Dacă ai Covid, e posibil să fie un eveniment ameninţător la adresa vieţii, iar eu nu vreau să fac boala”.

La începutul lunii septembrie, trupa americană glam rock Kiss a amânat patru concerte din actualul turneu după ce liderul grupului, basistul Gene Simmons, a fost confirmat cu Covid-19 la cinci zile după solistul Paul Stanley.

Ambii muzicieni au avut forme uşoare ale bolii, fiind vaccinaţi, la fel ca toţi membrii grupului şi ai echipei, după cum a fost anunţat ulterior.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.