Rochii, între care şi cea mai purtată de Amy Winehouse la ultimul concert susţinut cu o lună înainte de moartea sa în 2011, cărţi, discuri, genţi şi obiecte care i-au aparţinut artistei britanice vor fi scoase la licitaţie în California, în noiembrie, potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Casa Julien's Auctions expune de luni la New York un set de mai mult de 800 de rochii, bustiere, pantaloni, pantofi, ochelari, instrumente muzicale, cărţi şi discuri estimate la un total de "unu până la două milioane de dolari", care vor fi scoase la vânzare în Beverly Hills, pe 6 şi 7 noiembrie. 

"'Este foarte dificil să organizăm licitaţii cu părinţii unui copil decedat'', a recunoscut Martin Nolan, directorul Julien's Auctions prezentând pentru AFP colecţia de obiecte personale a cântăreţei britanice, care a încetat din viaţă pe 23 iulie 2011, la vârsta de 27 de ani, în urma consumului unei cantităţi excesive de alcool.

"Subiectul este foarte sensibil şi le-a trebuit timp ca să accepte să doneze obiectele, realizând că fanii, muzeele, colecţionarii din lumea întreagă vor dori să aibă aceste articole", a explicat Martin Nolan. Potrivit acestuia, părinţii lui Amy  Winehouse, Mitch şi Janis, îşi doresc ca această vânzare să păstreze "moştenirea şi memoria" fiicei lor şi să strângă fonduri pentru fundaţia lor de ajutorare a tinerilor adulţi care suferă de dependenţa de droguri şi alcool. 

Artista britanică, de mai multe ori recompensată pentru albumul său "Black to Black" în 2006, a abordat întotdeauna în melodiile sale jazz şi soul experienţele personale cu dependenţa de alcool şi droguri.

Ultimul ei concert în iunie 2011, la Belgrad, a stârnit furie pentru că, sub influenţa alcoolului, ea a fost huiduită şi fluierată de public din care o parte a părăsit sala. Tirneul a fost anulat şi Amy Winehouse a murit o lună mai târziu. În acea seară, ea purta o rochie mini verde şi negru, cu motive florale şi bambus, creată de stilista sa Naomi Parry. Lotul este estimat între 15.000 şi 20.000 de dolari. "Toate aceste rochii o reprezintă pe Amy, o muziciană fantastică, dar şi un simbol al modei", a spus Martin Nolan. 

La fel ca muzicienii Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison şi Kurt Cobain, Amy Winehouse a intrat în celebrul "Club 27" al artiştilor decedaţi la vârsta de 27 de ani. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.