Gala Premiilor Gopo 2017, care va avea loc în Sala Mare a Teatrului Naţional ”Ion Luca Caragiale” din Bucureşti, marţi, 21 martie, va fi transmisă în direct de TVR 2 şi Radio România Cultural. Evenimentul va fi difuzat pe internet, pe site-ul premiilegopo.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Postul public de televiziune va difuza sosirea invitaţilor pe covorul roşu, începând cu ora 20.00, şi ceremonia de decernare a premiilor, de la ora 20.40.

Pentru al doilea an consecutiv, amfitrionul galei va fi actorul Alexandru Bogdan.

Alexandru Bogdan, născut pe 24 ianuarie 1986, la Târgu-Ocna, a urmat cursurile Universităţii Hyperion, secţia Actorie, apoi a absolvit Regie teatru la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale” unde, de asemenea, a terminat un master în actorie. A debutat în 2006, la Teatrul Odeon, în piesa "E doar sfârşitul lumii", în regia lui Radu Afrim. Alexandru Bogdan este cunoscut şi pentru apariţiile sale în televiziune în calitate de prezentator al emisiunii ”Cronica Cârcotaşilor” şi rolurile interpretate în serialul ”Mondenii”.

Printre actorii care se vor afla pe scena Premiilor Gopo pentru a înmâna premiile se numără: Victor Rebengiuc, Dana Dogaru, Marian Râlea, Diana Cavallioti, Ana Ularu, Raluca Aprodu şi Tudor Istodor.



În cadrul galei vor fi decernate trofee pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, dar şi premiul pentru întreaga carieră – oferit actorului Ion Dichiseanu, şi premiul Gopo pentru întreaga activitate – acordat actorului Valentin Uritescu.

La Gala Premiilor Gopo, aflată la cea de-a XI-a ediţie, pelicula  ”Sieranevada”, în regia lui Cristi Puiu, a obţinut 16 nominalizări la 13 categorii, fiind urmată în clasamentul producţiilor care au primit cele mai multe nominalizări de filmul ”Câini”, debutul regizorului Bogdan Mirică în lungmetraj (13 nominalizări),  ”Inimi cicatrizate”, în regia lui Radu Jude, cu 12 nominalizări, şi ”Bacalaureat”, film regizat de Cristian Mungiu, cu nouă nominalizări.

Cea de-a 11-a ediţie a galei premiilor Gopo este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Babel Communications.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.